Chec simplu ca la bunica

Postat de Sidy in Prajituri
17 Noi 2010 | 12013 vizualizari
Chec simplu ca la bunica

Ingrediente

  • 100 g unt/margarina RAMA
  • 120 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite cacao
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de migdale

Mod de preparare

Untul tinut la temperatura camerei se taie bucatele si se amesteca impreuna cu zaharul praf. Adaugam apoi ouale, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Amestecam bine si adaugam o canita cu apa minerala, daca coca este prea vartoasa.

Se imparte coca in doua. Intr-una adaugam cacaoa , iar in cealalta esenta de migdale. Intr-o tava de chec punem hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei. Punem aluatul cu esenta de migdale si peste el, in mijloc, adaugam aluatul cu cacao. Punem tava cu checul in cuptorul dinainte incalzit la 185 de grade si lasam sa se coaca pina facem proba cu scobitoarea si aceasta iese curata. Lasam checul sa se raceasca in tava , apoi il taiem felii.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec simplu ca la bunica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu zmeura

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu zmeura

Blatul 1 : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile, 5 la numar, le-am mixat bine cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez...

Citeste continuarea

Desert savarine cu nuci caramelizate

Postat de mirela0911

Desert savarine cu nuci caramelizate

Aluatul: Intr-un ibric se incalzeste jumatate din cantitatea de lapte. Se adauga 1 lingura zahar si 2 linguri faina, apoi se toarna drojdia uscata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2010, 17:56
bunnn!!!asta am facut si eu azi,foarte bun si rapidnu sunt furcirevin
la 17.11.2010, 18:01
bun ,bun,,,vezi k ai scris din ingrediente mai sus
la 17.11.2010, 18:13
ce bunatate sidy
la 17.11.2010, 18:19
mamaaa, ce-am sa te bat : ai rupt violeta
la 17.11.2010, 18:21
inacu ochii pe flori

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking