Chec ''surpriza'' cu mere si prune

Postat de Corina33 in Prajituri
1 Aug 2011 | 5694 vizualizari
Chec ''surpriza'' cu mere si prune

Foarte bun, pitica a fost incantata, asa ca trebuie sa-l fac din nou:) Si cu asta cred ca am raspuns si la provocarea lunii August ''Dulce Romanie'', ca doar e cu prune, nu-i asa Gabytza?:):*

Ingrediente

  • 3 mere mici
  • 20 g zahar
  • 20 g unt
  • 3 prune uscate
  • 1 lingura rom
  • 3 bete de scortisoara

Ptr aluat:

  • 100 g unt
  • 60 g zahar
  • 2 oua
  • 120 g faina
  • 4 linguri sirop lasat de mere
  • 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Se amesteca prunele uscate cu romul. Merele se spala, se inteapa cu o furculita si se scot semintele cu o lingurita. Se amesteca zaharul cu untul topit si se toarna cate o lingura in fiecare mar. Se aseaza merele intr-un castron si se acopera cu o hartie de copt, apoi se dau la cuptorul cu microunde timp de 10 minute la putere medie. Dupa ce se racesc, se aseaza cate o pruna in fiecare mar si un bat de scortisoara.

Se mixeaza intr-un castron untul si zaharul pana devine pufos. Se adauga cate un ou pe rand si se mixeaza la viteza maxima cca un minut. Se cerne faina si praful de copt si se amesteca usor cu o paleta compozitia. 

Se toarna o treime din aluat intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt. Se aseaza cele 3 mere coapte, apoi se toarna restul de aluat si se da la cuptorul preancalzit si se coace 20 de minute la 180 de grade. 

Se scoate din cuptor si se lasa la racit pe un gratar, apoi se poate felia si servi.

Pofta buna!

Inspiratia

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec ''surpriza'' cu mere si prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu iaurt si piersici

Postat de Patricia_Iordache_79

Prajitura cu iaurt si piersici

Punem gelatina la hidratat in 200 ml. zeama de compot. Lasam 10 minute, timp in care pregatim forma in care vom monta prajitura. Tapetam o forma de chec ( a mea 11x36 cm )cu folie...

Citeste continuarea

Mascarpone de casa

Postat de Lia1

Mascarpone de casa

1. Pune smantana intr-o oala cu fund dublu sau una foarte groasa si incalzeste-o la foc mediu-scăzut, amestecand constant, pana cand ajunge la 85/90 ° C. Va dura aproximativ 15 minute. Daca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2011, 11:15
il stiam pe asta tot de la tine...e senzational..prezentare minunata
la 01.08.2011, 11:23
foarte aromat si gustos si prezentarea este de nota 10
la 01.08.2011, 11:24
multumesc!
Da Rocsi, l-ai vazut pe facebook, am si uitat de el
la 01.08.2011, 11:29
nuuuuuuuuuuuu mi-ai trimis tu poze pe mess cu el
la 01.08.2011, 11:33
wowww ce bunatate...vreauuuuu

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking