Ingrediente
- 6 oua
- o cana de zahar
- o cana de faina
- 200 ml. lapte
- 100 gr unt
- o vanilie
- o lingurita praf de copt
- 2 linguri cacao
- un praf de sare
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem la mixer albusurile cu un praf de sare si jumatate din zahar pana devine o spuma groasa si sticloasa.
Adaugam galbenusurile,untul topit,laptele si cealalta jumatate de zahar si batem 2-3 minute.
Cernem faina impreuna cu praful de copt si il incorporam incet cu o spatula,trebuie sa avem un aluat putin moale.
Impartim aluatul in doua jumatati, in una din ele punem cacaoa si amestecam bine.
Luam o tava (de care avem), o tapetam cu unt si faina, punem in mijlocul tavii 2 linguri din aluatul alb si pe deasupra la aluatul alb 2 linguri din aluatul cu cacao si iarasi aluat alb si iarasi cu cacao. Facem asa pana terminam aluaturile.
Bagam la cuptor incalzit la foc mediu pana se coace incercand din cand in cand cu o scobitoare.
Succes si Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec tigrat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|