Chec "Zebra" (2)

Postat de Elena_Daria in Prajituri
12 Dec 2012 | 5736 vizualizari
Chec "Zebra" (2)

Reteta preluata de pe site-ul LaLena.ro

Ingrediente

  • 3 oua
  • 200 g unt
  • 2 cani faina
  • 1 cana si jumatate zahar
  • 1 cana lapte batut
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de sare
  • putin sofran

Mod de preparare

Punem untul intr-o cratita si il topim la foc mic.

Intr-un bol mai mare mixam ouale cu zaharul. Adaugam apoi laptele batut, si omogenizam. Adaugati apoi untul topit. Praful de copt se pune peste faina, se amesteca, dupa care se adauga peste compozitia precedenta, amestecand bine cu telul pentru a nu se forma cocoloase.

Aluatul trebuie sa fie ca o smantana mai groasa, iar daca mai este nevoie mai adaugati o lingura de faina. Impartim aluatul in doua parti egale. Intr-o parte punem sofranul si esenta de portocale, iar in cealalta parte adaugam cacaoa. Omogenizam.

Tapetam doua forme de chec cu hartie de copt si putin ulei, apoi asezam compozitia astfel : folosim o lingura pentru aluatul alb si o lingura pentru aluatul maro, apoi asezam in mijlocul tavii o lingura din compozitia alba, o lingura din compozitia maro, una peste alta, pana la finalizarea ambelor compozitii.

Dam tavile la cuptor, la foc mediu si lasam pana trec testul scobitorii. Dupa ce s-au racit se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "Zebra" (2)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (60)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert gogosi umplute cu mere

Postat de oanapl

Desert gogosi umplute cu mere

Într-un castron, amesteci făina și drojdia uscată. Adaugi laptele încălzit în prealabil și frămânți bine. Adaugi zahărul, sarea și oul și frămânți 10...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si glazura de ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si glazura de ciocolata

Cureți merele de coajă, le răzuiești pe răzătoarea mare, apoi le pui într-o cratiță împreună cu zahărul și le lași să fiarbă timp de 5-10 minute până...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2012, 12:27
fain tare
la 12.12.2012, 12:27
foarte bun
la 12.12.2012, 12:28
Delicioasa, super bine arata
la 12.12.2012, 12:29
frumos!
la 12.12.2012, 12:30
bunatate

Vezi toate comentariile (60)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking