Chec Zebra cu budinca - Dukan

Postat de LadyCrs in Prajituri
19 Mai 2013 | 5378 vizualizari
Chec Zebra cu budinca - Dukan

Am combinat din reteta de chec cu budinca...si a rezultat aceasta prajiturica. Imi place foarte mult cum iese acest blat...si in curand voi realiza un tort din el. Sa vedem ce va iesi :)

Ingrediente

  • 6 linguri lapte praf partial degresat
  • 3 linguri gluten de grau
  • 2 linguri amidon
  • 4 oua
  • o lingura iaurt degresat
  • 3 linguri lapte degresat
  • un plic praf de copt
  • o mana de fructe goji
  • esenta de vanilie, de portocale
  • 2 linguri cacao
  • indulcitor dupa gust ( 2 linguri am pus eu )
  • un plic praf de budinca (l-am cumparat de la raionul de produse bio+ 2-3 linguri indulcitor)
  • 500 ml lapte degresat

Mod de preparare

Amestecam amidonul, laptele praf, glutenul, praful de copt, esentele, indulcitorul. Adaugam cele 4 galbenusuri, iaurtul si cele 3 linguri de lapte si amestecam; albusurile le batem spuma cu un praf de sare dupa care le incorporam in compozitie si amestecam usor. Adaugam fructele goji care au stat la inmuiat in apa 5-10 minute. Impartim compozitia in 2 parti; intr-una punem cele doua linguri de cacao; turnam in tava tapetata cu foate de copt sau unsa cu putin ulei o lingura din compozitia alba, una neagra si tot asa ca sa obtinem efectul de chec marmorat. Dam la cuptor pana se coace ( circa 25-30 minute...dar testam cu scobitoarea cel mai sigur).

Preparam budinca astfel: amestecam praful de budinca cu indulcitorul si 6 linguri de lapte; restul de lapte il punem pe foc; dupa ce fierbe putin turnam budinca si amestecam cu telul pentru a nu se lipi pana da un clocot, doua. Punem budinca in boluri pe care le-am umezit putin inainte ( sa o putem desprinde usor si sa ia forma vasului).

Decupam doua cerculete din chec ...punem unul, rasturnam budinca peste si apoi pe celd e-al doilea si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Zebra cu budinca - Dukan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Negresa de post

Postat de ralu_ca

Negresa de post

Intr-un bol incapator amestec faina, zaharul, cacao, bicarbonat sodiu, sare si omogenizez cu un tel ingredientele. Apoi torn cafeaua, uleiul, esenta si otetul amestecandu-le foarte bine. Trebuie...

Citeste continuarea

Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni

Postat de Valclaudia

Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni

Separa ouale. Preincalzeste cuptorul la 175 grade C. Bate spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile le mixezi cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2013, 14:55
la 19.05.2013, 15:09
Bine arata
la 19.05.2013, 15:19
la 19.05.2013, 15:21
vai ce tare bine arata!
la 19.05.2013, 15:49

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking