Cheese bread

Postat de dentistutza in Piine
8 Sep 2010 | 3882 vizualizari
Cheese bread

Chifle sau painici bune la micul dejun sau alaturi de o supa crema de legume.

Ingrediente

  • 2 cani lapte batut sau Sana
  • 1 pachet de unt moale (la temp. camerei)
  • 1 cana branza rasa .Eu am folosit telemea proaspata de oi
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 50 ml.lapte cald
  • faina cam 600 gr-cat sa iasa un aluat gros si aproape nelipicios
  • 1 cana branza frecata cu un ou pentru umplut
  • dupa gust chimen si susan

Mod de preparare

Laptele batut se amesteca cu untul si branza rasa.Separat se face maiaua din drojdie,lapte cald,zahar si 2 linguri faina.Cand aceasta incepe sa creasca se amesteca in compozitie si apoi treptat se adauga faina framantand pana ce aluatul nu mai este lipicios.Se pune la frigider pentru 20 minute ca sa creasca.

Pe plansa infainata se pun bucati de aluat care se intind,se umplu cu cate o lingura de branza cu ou, se lipesc in forma dorita si se pun la crescut pe tava cuptorului acoperita cu hartie pentru copt. Se lasa cam 10 minute, se presara cu susan sau chimen si se coc la foc potrivit ( mai mare in primele minute) pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheese bread" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chifle cu iaurt si susan

Postat de rocsi_1612

Chifle cu iaurt si susan

Drojdia o amestecam cu zaharul si o lasam 10 minute la odihnit. Intr-un bol punem faina cernuta. Adaugam sarea, uleiul si drojdia, apoi iaurtul, care trebuie sa fie la temperatura camerei,...

Citeste continuarea

Paine cu lapte

Postat de Ina

Paine cu lapte

Dizolvam drojdia in 50 ml apa calda ( sau lapte cald ) in care amestecam o lingurita de zahar si doua linguri cu faina alba ( din cele 600 g ). Omogenizam pentru eliminarea cocoloaselor si lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2010, 17:53
cred ca-s super bune painicile astea
la 08.09.2010, 18:10
super!
la 08.09.2010, 18:22
ce bun e cu branza. eu le-as papa asa, goale, nu conteaza ca-i mic dejun sau cina,po' sa fie si pranz)io pap ce este )
la 08.09.2010, 18:27
si eu....
la 08.09.2010, 18:33
super e la favo imi place

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking