Cheesecake

Postat de Elena_Daria in Dulciuri
16 Iun 2012 | 4507 vizualizari
Cheesecake

Reteta am gasit-o pe site-ul http://mayas-esprit.blogspot.ro:)

Ingrediente

Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
Umplutura:
  • 500 g branza dulce de vaci(sau crema de branza)
  • 100 ml frisca lichida(daca folositi crema de branza nu trebuie sa puneti frisca)
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 60 g amidon
  • coaja rasa de lamaie(optional)
  • un pliculet zahar vanilat

Mod de preparare

Aluat:

Intr-un vas punem untul moale, oul, zaharul pudra si mixam amestecam bine cu mana. Se adauga faina si se framanta. Se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se pune 20 de minute la figider.

Umplutura:

Branza de vaci se pune intr-un caston, se adauga frisca lichida apoi mixam bine cu blenderul. In alt vas mixam spuma ouale cu zaharul si coaja de lamaie. Peste ouale mixate cu zahar si coaja de lamaie se aduga branza si se continua mixarea. Se adauga amidonul si zaharul vanilat si se omogenizeaza.

Aluatul rece se pune intre 2 bucati de hartie de copt si se intinde in forma rotunda.

Tapetam o tava cu hartie de copt si unt, apoi punem aluatul si nivelam marginile.

Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da 5-10 minute la cuptorul preinalzit la 200°C pana se rumeneste usor. Se scoate tava din cuptor si se toarna umplutura. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce din nou in cuptor pentru 20 minute tot la 200°C , descoperim apoi tava si coboram temperatura la 170°C si mai lasam inca 30 de minute pana se rumeneste deasupra.

Se lasa la racit, apoi se scoate din forma si se aseaza pe un platou. Se serveste cu fructe, simpla, cu topping de fructe sau pudrata cu zahar.

Va doresc pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

Postat de Bucataras

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

Cum se prepară Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar:     Mărunțește biscuiții, apoi toarnă peste ei untul topit și amestecă...

Citeste continuarea

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 16.06.2012, 20:46
sa iau o bucatica sa ma delectez!
la 16.06.2012, 21:05
la 16.06.2012, 21:31
la 16.06.2012, 22:08
like like like,vreau si eu
la 16.06.2012, 22:12
Rocsi

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking