Cheesecake

Postat de alldayspice in Prajituri
7 Oct 2014 | 3775 vizualizari
Cheesecake

Un cheesecake simplu si delicios

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua medii,
  • 80 g zahar pudra,
  • 100 g biscuiti,
  • 30 g miez de nuca,
  • 70 g unt, semintele de la o pastaie de vanilie,
  • scortisoara,
  • coaja de la 1/2 lamaie,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 1 lingura amidon.
  • 120 ml frisca lichida
  • 1 lingura de miere
  • 80 g ciocolata neagra

Mod de preparare

Am maruntit in robot biscuitii+nucile, am adaugat scortisoara, untul topit, am omogenizat, dupa care am tapetat baza unei tavi de 20 cm, cu acest amestec. Am dat la rece cca 30 minute.

 

Intr-un bol am pus branza, zaharul, ouale, vanilia, scortisoara, coaja de lamaie, am omogenizat dupa care am turnat frisca lichida si amidonul. Se amesteca bine de tot se toarna amestecul in forma si se pune la copt, la bain marie cum am spus si mai su,s cca 1h si 30  minute la 180 C. Acum depinde de fiecare cuptor in parte si de diminesiunile tavii folosite.

Bain marie = punem tava cu cheesecake intr-o tava mai inalta si turnam apa clocotita pana pe la mijlocul formei.

 

Se lasa la racit, de preferat, pana a doua zi si se orneaza cu ciocolata (120 ml frisca lichida se aduce la pctul de fierbere dupa care se adauga 1 lingura de miere si 80 g ciocolata neagra. Se lasa 1-2 minute dupa care se omogenizeaza).

Cheesecake-ul se pune pe un gratar si se toarna ciocolata exact pe centrul acestuia. Se va observa ca aceasta tinde spre margini si va acoperi intreg cheesecake-ul.

Servit alaturi de capsune sau orice alt fel de fruct e minunat de bun. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

Postat de Bucataras

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

Cum se prepară Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar:     Mărunțește biscuiții, apoi toarnă peste ei untul topit și amestecă...

Citeste continuarea

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2014, 16:21
Vai de mine cum arata
la 07.10.2014, 20:18
la 07.10.2014, 21:11
Mmm, ce bun!
la 08.10.2014, 07:01
Delicios!
la 08.10.2014, 08:10
Super!!!!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking