Cheesecake cu dovleac si rom la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de privatelaura in Multicooking
12 Apr 2019 | 2887 vizualizari
Cheesecake cu dovleac si rom la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Abia asteptam sa va impartasesc reteta mea de Cheesecake cu dovleac si rom la multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Fin, cremos, cu aroma placuta si delicios. Va spun cu toata inima, este unul dintre cele mai reusite cheesecake-uri, iar voi stiti ca acesta este desertul meu preferat. V-as recomanda doua ponturi de mare ajutor pentru un cheesecake reusit: mixarea compozitiei cu ajutorul unui blender performant si coacerea desertului in baie de aburi. De aceasta data, eu am copt acest Cheesecake cu dovleac si rom la multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
Sa va mai spun ca a fost gata in 30 minute? Sau ca a iesit foarte cremos? Sau ca in timp ce aparatul gatea, eu imi vedeam de treaba linistita? Stiu, suna ca fiind aparatul ideal, si chiar este si vi-l recomand si voua! Puteti afla mai multe detalii despre acest aparat, dar si super oferta de Paste aici >>> http://bit.ly/2CKEauv    

Ingrediente

  • crusta:
  • 400 gr biscuiti digestivi
  • 100 gr unt
  • umplutura:
  • 800 gr branza fina de vaci
  • un praf sare
  • 400 gr piure indulcit de dovleac
  • 200 gr gem de caise
  • 200 ml smantana lichida
  • 2 oua
  • 50 gr zahar pudra
  • 4 plicuri cu zahar cu rom
  • glazura ciocolata:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 80 ml smantana lichida
  • frisca:
  • 400 gr smantana grasa 30%
  • 40 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • decor:
  • fructe physalis
  • ornamente ciocolata

Mod de preparare

 

Biscuitii se macina fin cu ajutorul unui robot. Untul se topeste si se adauga peste pesmetul de biscuiti. Se amesteca si se omogenizeaza, apoi se intinde un strat egal in forma de copt. Se taseaza bine cu o presa, apoi se da deoparte. Intr-un blender cu capacitate mare, se pune branza, un praf sare, smantana, piureul de dovleac indulcit, ouale, zaharul aromatizat, gemul de caise si zaharul pudra. Se pune capacul si se paseaza de cateva ori pana se obtine o compozitie omogena, fina si spumoasa. Aceasta compozitie se toarna usor peste blatul de biscuiti. Daca va mai ramane compozitie, o puteti coace in alta forma.

Atentie: nu umpleti pana la marginea de sus, lasati 2 cm spatiu pentru ca la copt, cheesecake-ul va creste si va da pe afara!

Eu am facut un fel de competitie: am copt cheesecake-ul mare la multicookerul Crock-Pot Express, iar compozitia ramasa am distribuit-o in 4 monoforme si am copt in cuptorul aragazului. Vreau sa va spun ca, desi mai mici, formele din cuptor au fost gata in 60 minute, spre deosebire de forma cea mare, care a fost gata in mai putin de 30 minute.  

In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se asaza gratarul din inox. Se toarna o cana cu apa in interiorul vasului. Se asaza forma de copt cu cheesecake. Se pozitioneaza central.
Se asaza capacul rotind din pozitia deschis spre pozitia inchis.
Se verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
Se seteaza programul DESERT, presiune High si timp de gatire 25 de minute.
In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM. Pentru deschiderea capacului mai intai se elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unei spatule.
Se mai lasa capacul pus inca 5-10 minute si apoi deschide cu grija. Se recomanda folosirea unei manusi de bucatarie in momentul deschiderii capacului. Cu ajutorul unei manusi de bucatarie se scoate forma cu cheesecake si se asaza pe un gratar, la temperat. Abia dupa ce s-a racit de tot, se poate depozita la frigider. A doua zi, se pregateste glazura de ciocolata. Se topeste ciocolata in smantana lichida infierbantata, apoi se amesteca pana la omogenizare. Se lasa la temperat. Intre timp, se mixeaza smantana rece pana devine pufoasa si aerata; se adauga zaharul si se mai mixeaza cateva secunde. Se transfera intr-un poche. Se scoate cheesecake-ul de la frigider, se desface inelul de la forma de copt. Cheesecake-ul se glazureaza cu ciocolata si se pune cateva minute in frigider ca sa se intareasca glazura, abia apoi de orneaza cu frisca si fructe physalis. Este un cheesecake fabulos de gustos si vi-l recomand cu toata inima!   Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu dovleac si rom la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Un pranz cu Oana

Postat de Mutulica

Un pranz cu Oana

Pipotele se curata de impuritati si se spala in apa calduta. In vasul CrockPot-ului Express punem 50 ml ulei si pipotele spalate. Adaugam o cescuta de apa, putina sare sau delikat  si...

Citeste continuarea

Pasca fara aluat la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de mitinita

Pasca fara aluat la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Intr-un bol se amesteca grisul si smantana si se lasa deoparte 30 de minute. Se scot semintele din batonul de vanilie. Ouale se amesteca cu zaharul, semintele de vanilie si sarea. Se adauga branza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2019, 15:13
Tare bine arata, dar e cu dovleac.... d
la 12.04.2019, 15:17
Cleme, si eu fugeam de dovleac. Fii atenta, a iesit atat dr fin si aromat ca nepotumiu a mancat fara sa stie ce e ))) Bun tare a iesit, mai ales de la rom
la 12.04.2019, 15:17
Pfff, mai mult a durat scris-ul si editat0ul retetei, decat pregatirea si coacerea minunatului desert Ufff, trebuie sa vb cu Iepurasul nemtesc :c ca pe cel unguresc si romanesc, i-am rugat sa-mi aduca un laptop Poate iepurasul neamt, imi va aduce un MultiIonel )
la 12.04.2019, 15:37
Ce bine arata!!!
la 12.04.2019, 15:44
Ce mult imi place!!!! Mai ales ca nu ai folosit gelatina !!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking