Ingrediente
- 250 gr piscoturi
- 100 gr unt topit
- o lg zahar
- un varf de sare
- CREMA
- 500 gr mascarpone
- 500 gr crema de branza
- 4 oua
- 250 ml smantana
- 300 gr zahar
- coaja si sucul de la lamaie
- miezul de la jumate baton de vanilie
- Pentru topping
- 500 kg fructe de padure
- 100 gr zahar
- 3 lg amidon alimentar
- 5 lg apa
Mod de preparare
Am macinat in robotul de bucatarie piscoturile, apoi am adaugat untul topit, zaharul si sarea si am amestecat bine. Am pus crusta intr-o tava cu fund detasabil si am dat-o 10 minute in cuptorul incins .
Crema
Mixam crema de mascarpone cu crema de branza. Adaugam treptat zaharul, apoi smantana, coaja si sucul de lamaie. Am adaugat ouale unul cate unul amestecand bine.
Am adaugat crema de branza peste crusta si am dat la cuptor circa o ora si jumatate. Daca partea de sus se rumeste acoperiti-o cu folie de aluminu si lasati-o sa se coaca in continuare. Cheesecake-ul este gata cand este ferm pe margini si mijlocul este moale.
Il lasam sa se racesca complet si il dam la rece peste noapte .
A doua zi ne ocupam de topping .
Punem zaharul si apa intr-o tigaie si lasam la foc mic pana se topeste zaharul. Adaugam fructele si si lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam amidonul amestecat cu 2 lg de apa. Lasam sa se racesca putin apoi turnam peste cheesecake .
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|