Cheesecake cu zmeura si capsuni

Postat de scortisoara in Prajituri
22 Iun 2013 | 4268 vizualizari
Cheesecake cu zmeura si capsuni

Ce poti face cu un kil de branza ? Cheeeeeeeeesecaaake. Si inca unul cremos si cu parfum de zmeura :).

Ingrediente

  • 200 g biscuiti simpli
  • o lingura de cacao
  • 150 g unt
  • 750 g branza de vaci cremoasa
  • 300 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 4 oua + 2 galbenusuri
  • jumatate cana smantana
  • o cana de capsuni si capsuni
  • 1 plic glazura incolora pentru prajituri (din aia cu care se pune peste fructele de pe o tarta)

Mod de preparare

Mai intai maruntim biscuitii prin blender. Adaugam apoi untul topit pana biscuitii capata consistenta nisipului umed. Intr-o tava rotunda , cu pereti detasabili eventual, punem biscuitii si cu ajutorul pumnului, sau a palmei ii presam pana obtinem un blat. Dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Pregatim branza. O punem intr-un bol si o mixam putin, adaugam apoi zaharul. Dupa ce se topeste zaharul adaugam ouale cu tot cu cele 2 galbenusuri + smantana si coaja de lamaie. Se poate adauga sirop de zmeura sau chiar fructe maruntite. Turnam compozitia peste blat si dam la cuptor, in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute , sau pana se intareste. Lasam sa se raceasca apoi.

Glazura. Dam prin blender sau pisam bine de tot capsunile si zmeura. Urmam instructiunile de pe plicul cu glazura (200 ml apa + praful acela + 2 lg. zahar -> clocot), lasam putin sa se raceasca apoi amestecam cu capsunile. Turnam rapid peste cheesecake si voila. Dam la frigider pentru cel putin 2 ore, preferabil pe noapte.

Sa aveti pooooftaa! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu zmeura si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

New York Cheesecake

Postat de andaoana

New York Cheesecake

Blatul : biscuitii ii zdobim intr-un robot si ii turnam intr-un castron . Topim untul pe foc mic si il turnam peste biscuiti. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen . Punem aluatul intr-o...

Citeste continuarea

New York Cheesecake

Postat de RuxyRux

New York Cheesecake

Blatul: Biscuitii se faramiteaza la blender, sau cu un sucitor intr-o punga. Se pun intr-un vas biscuitii, zaharul si untul topit amestecand pana se omogenizeaza compozitia. Aici trebuie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2013, 23:57
Super, tare, foarte bun desert
la 22.06.2013, 23:58
Multumesc Laura !
la 22.06.2013, 23:58
De-li-cios!!!!
la 23.06.2013, 01:07
delicioasa!!!!
la 23.06.2013, 01:14

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking