Cheesecake cu ingrediente pur romanesti

Postat de moi_miruna in Prajituri
5 Iun 2011 | 107026 vizualizari
Cheesecake cu ingrediente pur romanesti

Am tot citit despre cum cheesecake se face numai cu o anumita crema de branza, musai dietetica... Am citit si m-am hotarat, chiar daca e cheesecake, trebuie sa fie adaptata la ingriediente naturale si pur romanesti! Pozele au fost facute cu greu, deoarece ma uitam la ea si tot disparea :)

Ingrediente

  • 1 kg de branza de vaci (de la tarani)
  • 450 gr smantana grasa (tot de la tarani)
  • 6 oua (de tara mari)
  • 250 gr zahar
  • coaja de la 1 lamaie mare
  • zahar vanilat bourbon
  • Pentru blat
  • 3 pachete de biscuiti Petit Beure
  • 100 gr unt topit la microunde (eu folosesc unt de la Milli)

Mod de preparare

Branza se pune in blender la viteza medie, se adauga smantana toata odata. Tot in blender, in timp ce se amesteca branza, se pun ouale pe rand, zaharul si coaja de lamaie. 

Intr-o forma de copt se pune hartie de copt in asa fel incat sa acopere toata marginea formei. 

Dupa ce am zdrobit biscutii in blender (se pot zdrobi si cu facaletul intr-un prosop din in; faceam asa inainte de era blenderului), amestecam cu untul si punem tot in forma. Cu degetele nivelam compozitia in asa fel incat sa se creeze si margini. Se pune la frigider ~10 minute pt ca untul sa se intareasca.

Se toarna apoi toata compozitia in forma si se pune in cuptorul incins la 160, sau treapta 1 pentru cele fara afisaj, pentru o ora. 

Se lasa peste noapte si se serveste cu fructe sau simpla.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ingrediente pur romanesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura amandina cu ness

Postat de pushaa

Desert prajitura amandina cu ness

Blat :    Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam...

Citeste continuarea

Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata

Postat de mirela0911

Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au facut spuma se adauga zaharul pe rand, apoi zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Separat se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2011, 15:23
foarte buuun!
la 05.06.2011, 15:32
bun venit in gashca!buna prajitura
la 05.06.2011, 15:32
foarte bun
la 05.06.2011, 16:03
bravo!
la 05.06.2011, 16:17
sunt convinsa ca disparea cu totul daca nu te grabeai cu pozele
bun venit,faina intrare

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking