Ingrediente
- 1 kg de branza de vaci (de la tarani)
- 450 gr smantana grasa (tot de la tarani)
- 6 oua (de tara mari)
- 250 gr zahar
- coaja de la 1 lamaie mare
- zahar vanilat bourbon
- Pentru blat
- 3 pachete de biscuiti Petit Beure
- 100 gr unt topit la microunde (eu folosesc unt de la Milli)
Mod de preparare
Branza se pune in blender la viteza medie, se adauga smantana toata odata. Tot in blender, in timp ce se amesteca branza, se pun ouale pe rand, zaharul si coaja de lamaie.
Intr-o forma de copt se pune hartie de copt in asa fel incat sa acopere toata marginea formei.
Dupa ce am zdrobit biscutii in blender (se pot zdrobi si cu facaletul intr-un prosop din in; faceam asa inainte de era blenderului), amestecam cu untul si punem tot in forma. Cu degetele nivelam compozitia in asa fel incat sa se creeze si margini. Se pune la frigider ~10 minute pt ca untul sa se intareasca.
Se toarna apoi toata compozitia in forma si se pune in cuptorul incins la 160, sau treapta 1 pentru cele fara afisaj, pentru o ora.
Se lasa peste noapte si se serveste cu fructe sau simpla.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ingrediente pur romanesti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|