Cheesecake cu levantica

Postat de Poliana in Prajituri
28 Sep 2012 | 4362 vizualizari
Cheesecake cu levantica

Levantica - o adevarata provocare pentru mine! De ce? Pentru ca e pentru prima oara cand o folosesc in mancare, si chiar cu reticenta as putea spune

Ingrediente

  • Baza
  • 300 gr biscuiti integrali
  • 100 gr unt
  • 50 gr nuca
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Umplutura
  • 400 gr crema de branza
  • 200 gr ciocolata alba
  • 500 gr branza de vaci
  • 150 ml smantana
  • 100 gr zahar
  • 50 ml smantana
  • 3 oua mari
  • 2 linguri lavanda
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura esenta de vanilie - am pus sa fie :P
  • colorant alimentar violet dupa plac :D

Mod de preparare

Pentru baza macinam fin nuca, adaugam biscuitii si-i mai lasma putin la robot, pana cand sunt bine maruntiti.
Adaugam, scortisoara si untul topit si omogenizam. Daca mai este nevoie se mai pot adauga 1-2 linguri de lapte. Tapetam fundul unei tavi cu diametrul de 26 centimetri cu amestecul de biscuiti, apasam bine cu fundul unui pahar. De data aceasta am ales sa nu ridic si pe margini biscuitii decat foarte putin, ca sa fie mai vizibila culoarea mov a cheesecake-ului. Dam tava la rece pana pregatim umplutura.

Ciocolata alba o topim la bain marie, sau la microunde insa cu mare grija sa nu se arda - lucru des experimentat de mine cu ciocolata asta alba, care se pare ca e mai sensibila. Lasam ciocolata deoparte.

Branza de vaci o mixam cu 150 ml de smantana pana devine o crema (asta inseamna ca iar o sa va ajutati de blender). Lasam blenderul deoparte si trecem la mixer...Peste branza adaugam crema de branza gen Philadelphia si zaharul si mixam 2-3 minute, adaugam ciocolata alba si mai mixam pana la omogenizare.

Ouale le adaugam pe rand, si mixam cate un minut dupa fiecare. Punem si sucul de lamaie si esenta de vanilie si amestecam bine, apoi adaugam cele doua linguri de levantica. Daca nu va place gustul ei puteti sa renuntati la ea, sau sa puneti doar o lingura. Eu nu pot sa zic ca ma dau in vant dupa levantica, insa in cheesecake mi-a placut destul de mult, poate mi s-a parut cam puternic gustul, dar pentru asta stiu ca voi reduce cantitatea data viitoare, asa incat sa-i dau doar o aroma mai deosebita. Asta tine doar de preferinta. Multi dintre cei care au gustat din acest cheesecake au spus ca e chiar buna levantica in mancare, si nu se asteptau deloc sa fie asa. Deci puneti dupa cum va place.

Pentru colorare eu am vrut sa experimentez mai intai, si de aceea am pastrat 50 ml de smantana. Am folosit colorant alimentar praf pentru prima data in viata :P, si aveam emotii ca nu prea stiam cu ce sa mananca. Asa ca am amestecat putin praf in smantana, am vazut ca se coloreaza frumos, m-am inseninat...si am inglobat smantana in restul compozitiei, apoi am adaugat colorant cat sa obtin culoarea ce o doream...si gata!!!

Dupa ce am incalzit cuptorul la 160 de grade, turnam umplutura peste baza de biscuiti si o dam la cuptor pentru o ora. Eu in ultimul sfert de ora am redus temperatura la 150 ca sa nu crape la suprafata. Si totul a fost bine.

Si cu aceata reteta am spart gheata si in ceea ce priveste levantica si colorantul alimentar (de care oricum n-as vrea sa abuzez, dar uneori da produsului un farmec aparte). De placut, mi-a placut combinatia, insa asa cum am spus mai sus, nu m-a dat pe spate, dar nici nu o voi evita.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu levantica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Tuxedo

Postat de mirela0911

Prajitura Tuxedo

Blatul: Intr-un bol se mixeaza ouale cu uleiul, iaurtul si cafeaua preparata si racita. Restul ingredientelor uscate se amesteca bine apoi se incorporeaza in amestecul lichid, amestecand bine...

Citeste continuarea

Prajitura cu capsuni

Postat de caroline

Prajitura cu capsuni

Spalam capsunele ,le scurgem bine de apa,  indepartam coditele apoi taiem in jumatate pe lungime .  Intr-un castron punem ouale intregi si un varf de sare.Mixam cu ajutorul mixerului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2012, 08:56
MMMmmmmm un deliciu
la 28.09.2012, 08:56
la 28.09.2012, 09:36
mmmmm...
la 28.09.2012, 09:53
Ce bine arata!
la 28.09.2012, 10:40
delicioasa

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking