Cheesecake cu mouse de mango si frisca

Postat de CookieMonster in Torturi
1 Mai 2013 | 4480 vizualizari
Cheesecake cu mouse de mango si frisca

Pentru ca mi-a placut cum a iesit celalalt Cheesecake m-am hotarat sa repet experienta

Ingrediente

Cheesecake:

  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 500 g lapte condensat ( o cutie xxl)
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingura de zahar tos
  • 1 lingura de zahar vanilat
  • jumate esenta de vanilie

Mousse de mango:

  • 250 g mango
  • 80 g zahar
  • 150 ml suc portocale ( o portocala jumate)
  • jumatate de esenta de portocala
  • 200 frisca lichida
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • 1 plic de gelatina (10 g)

Frisca pentru ornat

Mod de preparare

Cheesecake

1. Mixam bine ouale si zaharul pana cand isi dubleaza volumul ( aproximativ 5 minute).

2. Adaugam branza si mixam bine, apoi incorporam laptele condensat, esenta de vanilie si lingurile de faina, una cate una, amestecand incontinuu.

3. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit una cu diametrul de 26 cm) si se da in cuptorul preincalzit la 180 C pana se rumeneste putin ( la mine a durat 40 de minute). Se scoate si se lasa la racit.

Mousse de mango:

1. Mixam bine frisca lichida impreuna cu esenta de portocale.

2. Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece timp de 10 minute.

3. Fructul se curata, se mixeaza si se pune la fiert impreuna sucul de portocale, zeama de lamaie si zaharul timp de 5 - 6 minute.

4. Pasati bine amestecul si lasati-l inca 2 - 3 minute pe foc mic pana da in primul clocot.

5. Lasati compozitia sa se raceasca putin si adaugati gelatina incalzita putin, apoi frisca mixata.

6. Turnati mouss-ul peste Cheesecake, nu inainte sa tapetati cu folie alimentara tava de tort si se lasa la frigder 2 - 3 ore. 

Se scoate si se orneaza cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu mouse de mango si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort Piramida cu stele

Postat de timea

Tort Piramida cu stele

Crema Amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata si menta

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert cheesecake cu ciocolata si menta

Pentru blat am topit ciocolata neagra cu untul. Am mixat spuma albusurile cu un praf de sare si 80 g zahar, am adaugat ciocolata topita cu untul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2013, 17:52
Ce bine arata !delicios
la 01.05.2013, 17:55
Delicioasa!!! Imi place combinatia tare mult si imi place mango!!!
la 01.05.2013, 17:55
delicios
la 01.05.2013, 18:01
deliciu
la 01.05.2013, 18:01
bUNAAAA!!! dELICIOASA!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking