Ingrediente
- 250 biscuiti digestivi
- 100 g unt topit
- 500 g ricotta
- 250 iaurt gras
- 150 zahar pudra
- 1 lingurita extract de vanilie
- 4 piersici mari si coapte
- 200 g zmeura
- 2 linguri zahar brun
Mod de preparare
Biscuitii se macina la robot si se amesteca cu untul topit. Se aseaza intr-o forma cu pereti detasabili si se preseaza bine de tot. Se pune forma la frigider.
Piersicile se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se lasa la scurs.
Zmeura se amesteca cu zaharul si se pune la foc, zdrobindu-se bine cu lingura. Se opresc cateva zmeurici pentru decor. Se lasa apoi pe foc mic pana se topeste zaharul, apoi se pune vasul la racit in apa rece.
Se mixeaza branza ricotta cu zaharul pudra si vanilia pana devine pufoasa, apoi se adauga iaurtul. Se incorporeaza piersicile taiate in crema si se toarna in forma de tort, peste blatul de biscuiti.
Piureul de zmeura se aseaza deasupra si se amesteca usor in crema, la suprafata. Se lasa prajitura la frigider cateva ore bune, sau peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu piersici si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|