Cheesecake cu piersici si zmeura

Postat de Oana in Prajituri
23 Iul 2012 | 3387 vizualizari
Cheesecake cu piersici si zmeura

Pentru zile calduroase, un desert rapid si racoros, fara coacere!

Ingrediente

  • 250 biscuiti digestivi
  • 100 g unt topit
  • 500 g ricotta
  • 250 iaurt gras
  • 150 zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 4 piersici mari si coapte
  • 200 g zmeura
  • 2 linguri zahar brun

Mod de preparare

Biscuitii se macina la robot si se amesteca cu untul topit. Se aseaza intr-o forma cu pereti detasabili si se preseaza bine de tot. Se pune forma la frigider.

Piersicile se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se lasa la scurs.

Zmeura se amesteca cu zaharul si se pune la foc, zdrobindu-se bine cu lingura. Se opresc cateva zmeurici pentru decor. Se lasa apoi pe foc mic pana se topeste zaharul, apoi se pune vasul la racit in apa rece. 

Se mixeaza branza ricotta cu zaharul pudra si vanilia pana devine pufoasa, apoi se adauga iaurtul. Se incorporeaza piersicile taiate in crema si se toarna in forma de tort, peste blatul de biscuiti.

Piureul de zmeura se aseaza deasupra si se amesteca usor in crema, la suprafata.   Se lasa prajitura la frigider cateva ore bune, sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu piersici si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cheesecake cu pere

Postat de rhapsody

Cheesecake cu pere

1. Preincalzim cuptorul la 180 °C. 2. Macinam biscuitii si ii amestecam cu uleiul de palmier si cu laptele, apoi punem totul intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. 3....

Citeste continuarea

Prajitura Dintii negrului

Postat de Lia1

Prajitura Dintii negrului

Se preincalzeste cuptorul la 180 grd (ca pentru chec) BLATUL: Se freaca 125 gr unt cu 250 gr zahar, apoi se adauga 4 galbenusuri de ou. Adaugam 3 lingurite cacao. Se toarna treptat 250...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2012, 22:46
numai buna pe caldura asta
la 23.07.2012, 22:52
Savuoroasa!
la 23.07.2012, 22:58
mmm.......ce buna tre' sa fie.
la 23.07.2012, 23:00
la 23.07.2012, 23:18
super ce de bunaciuni ai adus Oana

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking