Cheesecake cu rodie

Postat de nico15 in Prajituri
4 Dec 2011 | 6680 vizualizari
Cheesecake cu rodie

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g de biscuiti
  • 100 g de unt
  • Umplutura:
  • 250 g de crema de branza normala(Philadelphia) sau alt tip dar clasica
  • 250 ml de miere
  • 250 ml de smantana
  • 250 g de rodie
  • 15-20 g de gelatina
  • Topping:
  • 200-250 g de rodie(bobite)
  • 100 ml de miere
  • 5 g de gelatina  

Mod de preparare

Rupeti biscuiti in bucati si punetii intr-un robot de bucatarie, mixati bine pana vor fi sfaramati bine, se topeste untul si topit se amesteca bine in biscuiti, acesta va fi blatul prajiturii noastre. Vom lua o forma rotunda de metal cu fund detasabil cu diametru de 20-22 cm si vom pune hartie de copt iar peste vom aseza blatul de biscuiti, vom presa bine cu ajutorul unei linguri.

Dupa aceasta operatiune dam forma la frigider 20-30 de minute, timp necesar pentru a ne apuca de pregatirea umpluturii dupa cum urmeaza: in robotul de bucatarie adaugam pe rand crema de branza, bobitele de rodie(se pot folosii si mure, afine, zmeura daca sunt congelate sa lasa sa se dezghete) si se incepe amestecarea.

Adaugam mierea si continuam mixarea dupa care scoatem amestecul rezultat intr-un bol si il lasam sa se odihneasca 5-7 minute timp in care noi ne vom ocupa sa batem frisca daca aceasta este lichida(la fel se poate adauga si frisca de la tub) dupa ce aceasta este gata, o lasam si pe ea cateva minute in asteptare, timp in care vom pregatii gelatina.

Gelatina se va inmuia in doua linguri de apa rece, dupa ce s-a dizolvat se va pune pe foc cat se se incalzeasca, nu se aduce la punctul de fierbere, se lasa cateva minute dupa care se va lua de pe foc si se va amesteca in crema de branza, dupa ce a fost incorporata, vom adauga frisca si vom aera compozitia, aceasta operatiune se va face manual nu cu ajutorul robotului de bucatarie sau mixerului. Aceasta crema se va adauga peste blatul de biscuiti de la frigider si se va lasa minim 1 -1 ½  , pana vom adauga la final si topingul din varful cheesecake-ului.

Dupa expirarea acestei perioade de timp, vom trece la pregatirea toppingului: gelatina se va inmuia in putina apa rece dupa care se va incalzi pe foc si se va adauga peste fructe si mierea care au fost amestecate deja intr-un alt bol, se amesteca bine sa intre gelatina in celelalte ingrediente si se va pune deasupra cremei de branza, dandu-se la frigider cel putin 2 ore.

In total trebuie ca cheescake-ul nostru sa stea cel putin 3 ore la frigider eu am lasat-o peste noaspte si s-a asezat mult mai bine. Cand doriti sa o scoateti din forma, veti folosii un cutit pe care il veti inmuia in apa calda, cu acesta veti dezlipi marginile prajiturii de pe forma si veti taia si felii aspectuoase. Pentru realizarea acestei retete m-am ghidat dupa reteta lui Donna Hay de aceea la tara voi trece originea din Australia.

 Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu rodie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu zmeura si rodie

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu zmeura si rodie

Blat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se pune un inel reglabil cu diametru de...

Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata si portocale

Postat de mirela0911

Cheesecake cu ciocolata si portocale

Biscuitii se zdrobesc sau se macina si se amesteca cu scortisoara. Untul si ciocolata (am folosit ciocolata globuri, mosi) se topesc dupa care se amesteca cu biscuitii. Se toarna amestecul intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2011, 14:01
deliciosssssss
la 04.12.2011, 14:12
la 04.12.2011, 16:01
la 04.12.2011, 16:26
delicios
la 04.12.2011, 17:49
un deliciu

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking