Cheesecake fara coacere

Postat de gabrielacuisine in Torturi
28 Iun 2013 | 48738 vizualizari
Cheesecake fara coacere

Cheesecakul fara coacere este preferatul meu, se pot folosi fructe proaspete si este delicios, racoritor si foarte usor de facut!

Ingrediente

Pentru blat:
  • 200 gr biscuiti digestivi sau piscoturi (sau amestec)
  • 100 gr unt topit
Pentru crema:
  • 2 pachete crema de branza Philadelphia (250 gr fiecare)
  • 150 gr zahar pudra, sau dupa gust
  • 1 baton vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat
  • 15 gr gelatina
  • 500 ml frisca lichida (batuta)
  • fructe de padure 250 gr ( zmeura, afine, coacaze, capsuni etc.), eu de obicei fac cu zmeura si/sau capsuni

Mod de preparare

Blatul:

Se macina biscuitii in robotul de bucatarie sau intr-o punga cu un ciocan (dc nu aveti robot) si se amesteca apoi cu untul topit la microunde. Se aseaza amestecul de biscuiti si unt  intr-un vas de yenna sau intr-o forma rotunda de tort (eu am forma de teflon cu fundul detasabil) si se apasa cu degetele pana il nivelati complet. Se baga la cuptor 10 minute, la temperatura de 175 de grade C sau daca nu vreti sa-l coaceti, il puteti pune in frigider (astfel untul se va intari). Eu il prefer copt.

Crema:

Tot in robotul de bucatarie (sau un vas mai inalt unde veti bate cu mixerul) se pune crema de branza care a fost scoasa in prealabil din frigider si lasata la temperatura camerei pentru a se inmuia.

Se bate bine pana cand devine omogena si ca o crema, apoi se adauga zaharul pudra care se amesteca si el bine in compozitie apoi semintele de la pastaia de vanilie.

Gelatina se inmoaie in putina apa rece pentru cca 10 minute apoi se dizolva pe baie de aburi (sau la microunde cca 20 secunde) si se incorporeaza in crema de branza.

Frisca se bate tare si se amesteca in compozitie cu o paleta.

La final puneti fructele (zmeura de exemplu trebuie amestecata foarte usor cu o paleta ca sa nu se zdrobeasca) pe care le incorporati usor in crema si turnati-o in forma de tort, o nivelati frumos si ornati dupa bunul plac.

Peste fructe se pune o alta gelatina care se raceste bine inainte de a se pune pe deasupra, altfel riscati sa se amestece branza  cu gelatina si sa devina opaca! Eu folosesc gelatina de fructe rosie sau chiar gelatina simpla un pic indulcita. Si ca sa evitati  amestecul branzei cu gelatina,  bagati tortul in frigider pentru cca 30 de minute apoi il scoateti si puneti gelatina de top racita.

Se baga la frigider cel putin 2 ore ca sa se inchege, iar cand se scoate din forma detasabila, trageti usor cu un cutit pe marginea tortului pentru a nu-l crapa (in general gelatina de deasupra se rupe daca nu folositi un cutit inainte)

Va urez mult succes! cheesecak-ul este un deliciu garantat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake fara coacere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Retete similare

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin, până se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel...

Citeste continuarea

Desert cheesecake la rece cu visine si ciocolata

Postat de katty

Desert cheesecake la rece cu visine si ciocolata

Sfaramam biscuitii si ii punem intr-un castron. Peste ei punem untul topit, racit la temperatura camerei. Amestecam pana obtinem un aspect nisipos. Punem biscuitii intr-o forma de tarta si cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2013, 17:33
Ce bine arata
la 28.06.2013, 17:41
la 28.06.2013, 17:49
la 28.06.2013, 18:16
la 28.06.2013, 18:24

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking