Cheesecake - New York Style

Postat de iqphantom in Prajituri
31 Ian 2013 | 12741 vizualizari
Cheesecake - New York Style

Ingrediente

  • Blat:
  • 400 gr biscuiti integrali
  • 100 gr unt topit
  • Optional :
  • 2 lingurite de zahar brun
  • Umplutura:
  • 450 gr branza de vaci
  • 500 gr smantana fermentata
  • 200 gr zahar ( poti pune mai mult daca iti place mai dulce)
  • 2 linguri de zahar vanilat sau 1 fiola de esenta
  • 3 oua mari sau 4 mici
  • Glazura:
  • 500 gr smantana fermentata
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura zahar vanilat

Mod de preparare

Biscuitii macinati grosier sau zdrobiti se amesteca cu restul ingredientelor pentru blat. Se tapeteaza o forma de tort ( 30 cm) pe fund si laterale lasand o margine inalta. Forma se introduce in frigider.

Se aprinde focul in cuptor ( treapta 1 cuptor cu gaz sau variantele adiancente acestei temperaturi in cazul altor tipuri de cuptoare)

Ingredientele pentru umplutura se pun in bolul de mixer si se mixeaza la viteza mica 3 minute, dupa care la viteza mare 5 minute. Rezultatul e o crema fluida de consistenta unei smantani groase. Amestecul se toarna in forma tapetata cu biscuiti si se introduce in cuptor. Se coace 30 -35 de minute (depinde de temperatura cuptorului) sau pana umplutura e ferma pe margine dar se misca in mijloc.

Ingredientele pentru glazura se mixeaza pana la omogenizare. Se scoate tarta din cuptor si se distribuie pe suprafata tartei in cerc de la margine spre mijloc ( astfel se evita scufundarea glazurii in crema). Se reintroduce in cuptor pentru inca 5 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake - New York Style" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu morcov si mere

Postat de farfuriavesela

Prajitura cu morcov si mere

Procedeul este foarte simplu, asa cum v-am obisnuit la retetele noastre, si anume: Amestecam uleiul cu zaharul, apoi adaug pe rand morcovul, marul, scortisoara, sucul de portocala, coaja rasa...

Citeste continuarea

Chec pufos cu nuca

Postat de Creatsa

Chec pufos cu nuca

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul in ploaie si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa. Freaca galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2013, 23:42
Bine ai venit in gasca noastra!
la 01.02.2013, 00:10
Bine ai venit! Cheesecake-ul e foarte bun!
la 01.02.2013, 08:51
multumesc dragele mele, sunt aici de mult dar proaspata mamica si in concluzie extrem de busy sunteti minunate si minunati. xoxo Rocsi si Elena_Daria
la 02.02.2013, 19:54
super
la 02.02.2013, 20:51
delicios

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking