Ingrediente
- Blat:
- 400 gr biscuiti integrali
- 100 gr unt topit
- Optional :
- 2 lingurite de zahar brun
- Umplutura:
- 450 gr branza de vaci
- 500 gr smantana fermentata
- 200 gr zahar ( poti pune mai mult daca iti place mai dulce)
- 2 linguri de zahar vanilat sau 1 fiola de esenta
- 3 oua mari sau 4 mici
- Glazura:
- 500 gr smantana fermentata
- 150 gr zahar
- 1 lingura zahar vanilat
Mod de preparare
Biscuitii macinati grosier sau zdrobiti se amesteca cu restul ingredientelor pentru blat. Se tapeteaza o forma de tort ( 30 cm) pe fund si laterale lasand o margine inalta. Forma se introduce in frigider.
Se aprinde focul in cuptor ( treapta 1 cuptor cu gaz sau variantele adiancente acestei temperaturi in cazul altor tipuri de cuptoare)
Ingredientele pentru umplutura se pun in bolul de mixer si se mixeaza la viteza mica 3 minute, dupa care la viteza mare 5 minute. Rezultatul e o crema fluida de consistenta unei smantani groase. Amestecul se toarna in forma tapetata cu biscuiti si se introduce in cuptor. Se coace 30 -35 de minute (depinde de temperatura cuptorului) sau pana umplutura e ferma pe margine dar se misca in mijloc.
Ingredientele pentru glazura se mixeaza pana la omogenizare. Se scoate tarta din cuptor si se distribuie pe suprafata tartei in cerc de la margine spre mijloc ( astfel se evita scufundarea glazurii in crema). Se reintroduce in cuptor pentru inca 5 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake - New York Style" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|