Chifeletti

Postat de xana in Aperitive / Garnituri
16 Dec 2013 | 6339 vizualizari
Chifeletti

Chifeletti sunt un fel de gnocchi prajiti, originari din Italia, din regiunea Venezia Giulia si se mananca de obicei ca garnitura sau chiar aperitiv. Cu toate ca prefer sa fac gnocchi cu cartofi copti, va las si reteta cu cei fierti.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi galbeni
  • 1 ou
  • 250 gr faina(sau putin mai mult in functie de cum sunt cartofii)
  • sare
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Cartofii taiati in jumatati se fierb cu tot cu coaja pana se inmoaie bine apoi ii transformam intr-un piure fin cu ajutorul unei site cat inca sunt calzi. Punem piureul pe masa de lucru si adaugam sare, oul batut apoi faina, putin cate putin pana obtinem un aluat nelipicios dar moale. 

Din aluat intindem un sul cu 1 cm diamentru pe care il taiem in bucati de 8 cm lungime. Indoim fiecare bucata in forma de U.

Se prajesc in ulei din abundenta pana devin aurii apoi se scot pe un prosop de hartie.

Se pudreaza cu sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifeletti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rasucita

Postat de Zamfira

Rasucita

Îndindem prima foaie de foietaj, îi decupăm marginile pentru a avea o formă rotundă. Ne putem ajuta şi de un vas rotund sau capac mai mare.  Punem foaie pe o tavă...

Citeste continuarea

Rulada din pulpe dezosate

Postat de vio_dreams

Rulada din pulpe dezosate

Taiem pulpele si pieptul fasii. Condimentam cu sare, piper, boia si usturoi. Adaugam si granulele de gelatina si amestecam bine cu mainile ca sa se intrepatrunda aromele. Gelatina nu se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2013, 15:52
la 16.12.2013, 16:00
Ce buni trebuie sa fie Eu as pune chimin in ei . Dar poate nu ar mai fi aceiasi reteta . Poate ne spui tu daca se pot condimenta cu diverse ?
la 16.12.2013, 16:05
Da, Mihaela, eu zic ca ar fi foarte buni cu chimen, la reteta cealalta eu am pus usturoi copt si mi-a placut mult. Cred ca si cascaval ar merge dupa ce se pune faina.
la 16.12.2013, 16:09
Merită încercat, pe de o parte că-i uşor de realizat reţeta, pe de altă parte pentru gustul bun.
la 16.12.2013, 16:18
Nu stiu eu din astea,asa ca doar..

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking