Chifle

Postat de rhapsody in Piine
26 Sep 2012 | 3200 vizualizari
Chifle

Fiindca piticul meu iubeste chiflele facute in casa m-am gandit sa impartasesc cu voi aceasta reteta pe care eu o fac frecvent. Painicile sunt sanatoase si consistente. O minunatie =P~

Ingrediente

  • - 650 g faina neagra
  • - 500 g faina alba
  • - 100 g faina de orz
  • - 150 g complex din germeni si tarate de grau
  • - 800 ml apa
  • - 25 g drojdie
  • - 2 lgt sare
  • - 2 lgt zahar
  • - 2 linguri ulei floarea soarelui

Mod de preparare

1. Intr-un vas amestecam fainurile.

2. Din apa calduta, drojdie, zahar si 4 linguri de faina preparam o maia (lasam la dospit 10-15 min).

3. Turnam maiaua, sarea si uleiul in bolul cu faina.

4.  Framantam pana ce totul devine omogen.

5. Lasam la dospit 1.30 min.

6. Taiem aluatul in bucati egale si formam mingiute.

7. Puneti intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt si lasti sa mai dospeasca 10-15 min.

8. Dati la cuptor 30 min la 190-200°C.

9. Scoateti chiflele si ungeti-le cu putina apa in care ati pus o picatura de ulei si acoperiti cu un prosop 10 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de chifle cu lapte

Postat de Constelatialeu

Reteta de chifle cu lapte

Iata cum se prepara Reteta de chifle cu lapte  Intr-un castron incapator am cernut faina. Separat am amestecat drojdia cu zaharul si 2 linguri de faina si am diluat cu 1 cescuta de apa...

Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de mitinita

Chifle pufoase

Se prepara maia. Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina. Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule. Se adauga untul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2012, 09:45
frumoase chifle ai facut imi plac si poti sa-mi dai si mie una calda
la 26.09.2012, 09:49
Bune bune
la 26.09.2012, 09:53
Bune si imi place ca sunt cu faina neagra si orz.
la 26.09.2012, 09:57
bune
la 26.09.2012, 10:03
bune

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking