Ingrediente
- - 650 g faina neagra
- - 500 g faina alba
- - 100 g faina de orz
- - 150 g complex din germeni si tarate de grau
- - 800 ml apa
- - 25 g drojdie
- - 2 lgt sare
- - 2 lgt zahar
- - 2 linguri ulei floarea soarelui
Mod de preparare
1. Intr-un vas amestecam fainurile.
2. Din apa calduta, drojdie, zahar si 4 linguri de faina preparam o maia (lasam la dospit 10-15 min).
3. Turnam maiaua, sarea si uleiul in bolul cu faina.
4. Framantam pana ce totul devine omogen.
5. Lasam la dospit 1.30 min.
6. Taiem aluatul in bucati egale si formam mingiute.
7. Puneti intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt si lasti sa mai dospeasca 10-15 min.
8. Dati la cuptor 30 min la 190-200°C.
9. Scoateti chiflele si ungeti-le cu putina apa in care ati pus o picatura de ulei si acoperiti cu un prosop 10 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|