Ingrediente
- 600 gr faina
- 350 ml apa calduta
- 2 lingurite rase de sare
- 2 lingurite de zahar brun
- 10 gr drojdie uscata
- 1/4 lingurita busuioc
- 1/4 de lingurita de oregano
- 1/4 lingurita chimion macinat
- 1/4 lingurita rozmarin
- 2 linguri ulei de masline
- 7 masline mari(scoase de pe samburi si taiate bucatele)
- putin lapte pentru uns( sau ulei de masline pentru cine le doreste de post)
Mod de preparare
Cernem faina in vasul de framantat paine. Pe margine punem sarea, facem in mijloc o adancitura unde vom pune drojdia lichefiata cu 50 ml apa calduta si zaharul. Adaugam si condimentele. Incepem sa framantam adaugand apa( 300 ml) calduta si dupa ce s-a incorporat bine, turnam uleiul si framantam in jur de 7-8 minute.
Dam forma rotunda aluatului si-l crestam adanc cu un cutit in forma de cruce. Ungem cu ulei de masline aluatul. Acoperim cu un servet si lasam la loc cald sa creasca timp de 45 de minute, sau pana aproape isi dubleaza volumul. Rupem cinci bucati cat pumnul de aluat.
Din fiecare bucata vom rupe o bucatica cat o nuca din care vom face doua snururi pe care le vom impleti prin rasucire.
Bucata ramasa o vom intinde in forma rotunda, vom presa maslinele( impartite cat sa ajunga pentru 5 chifle) si o vom aduna ca pe saculet avand grija sa presam marginea sa nu iasa maslinele. Snurul impletit il vom aseza in mijloc. Le ungem cu lapte( sau ulei de masline dupa caz) si le mai lasam aproximativ 25 de minute la crescut.
Incingem cuptorul la 220 de grade si le coacem pentru 15 minute.
Le lasam la racit si le servim cu mare placere( pofticiosii le vor manca cu siguranta calde), au o aroma irezistibila!
Va prezint si micul dejun format din omleta cu feta, somon afumat, feta cu ulei de masline si busuioc, salata greceasca si tzatziki...delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle mediteraneene" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (46)
|