Chifle cu branza

Postat de pusikmea in Piine
27 Iun 2010 | 5143 vizualizari
Chifle cu branza

tot ana este vinovata, insa astea le-am facut pentru doru, dar am micsorat si aici cantitatile.

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 5 gr drojdie
  • sare
  • cateva picaturi de ulei

Umplutura

  •  branza sarata de oaie
  • 2 linguri de smantana

Pentru uns

  • un galbenus de ou

Mod de preparare

Pregtim aluatul astfel:

Dizolvam drojdia in lapte caldut si o incorporam in faina apoi adaugam celelalte ingrediente, uleiul la sfarsit. Framantam pana se formeaza o coca moale, nu trebuie sa se lipeasca de maini, in cazul in care se lipeste mai adaugam faina.

Lasam coca la dospit 30 minute apoi acoperim vasul cu un prosop si il punem langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz ), pana creste.

 Intre timp pregatim umplura: dam branza pe razatoare si o amestecam cu smantana.

Impartim coca in 2-3 mingiute, apoi intindem fiecare mingiuta bine cu mana, in mijloc punem o lingurita de branza  si strangem marginile spre mijloc.

Le asezam in tava unsa cu ulei si le mai lasam la dospit inca 30 de minute, lasam distanta intre ele pentru ca mai cresc si la dospit si la copt, dupa care le ungem cu galbenus de ou si le coacem la foc mediu cca 30 de min.

Se servesc atat calde cat si reci, vreau sa spun ca le-am lasat pe masa si dupa o zi intreaga tot fragede si proaspete su ramas.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv chifle umplute cu sunca, branza si ou

Postat de autodiag

Aperitiv chifle umplute cu sunca, branza si ou

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Sunca de Praga se taie cubulete, la fel si branza feliata. Se taie partea de sus a chiflelor, formand un capac. Se scobesc chiflele si se umplu...

Citeste continuarea

Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecel

Postat de AdrianUdrea

Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecel

Mai intai pregatim umplutura. Scurgem bine dovlecelul razuit de lichid si il calim usor in putin ulei de masline. Il lasam sa se tempereze si il amestecam cu branza de vaci si cu mararul tocat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 27.06.2010, 22:28
bune,bune dar harnicutza ai mai fost azi
la 27.06.2010, 23:19
Chiar ca ai muncit azi,nu gluma.Acum meriti o rasplata,nu?
la 28.06.2010, 07:48
Mai da tu ai muncit Duminica nu gluma
la 28.06.2010, 09:18
ramo, daca tot m-am apucat de framantat si copt, ziceai ca-i brutarie ieri lamine in casa
la 28.06.2010, 09:19
laly, am muncit, rasplata a fost ca m-am bagat imediat in pat dupa ce am postat retetele ca eram franta )

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking