Chifle cu branza si verdeturi--reteta cu continut scazut de gluten

Postat de adnia in Piine
10 Feb 2013 | 3022 vizualizari
Chifle cu branza si verdeturi--reteta cu continut scazut de gluten

Stiti ca v-am tot povestit de preocuparile mele in materie de nutritie din ultima vreme...si asa cum am mai spus in alte randuri, este o adevarat bucurie si placere sa pasesc pe alte "taramuri" , sa ma documentez cu privire la pasii de urmat pt. o alimentatie sanatoasa, corecta si echilibrata, cu continut scazut de grasimi si gluten. Ei bine, azi avem la masa o minunatie de chifle cu continut scazut de gluten, gustoase si potrivite atat pt. cei mari, cat si pt. cei mici. Iar variantele combinatorii, sau de servire sunt, practic, inepuizabile :)

Ingrediente

  • Sa nu mai lungim povestea, iata reteta:
  • - 2 oua
  • -2/3 cana faina grau integral
  • -2/3 cana faina de malai (este unul din tipurile de faina fara gluten care se gaseste rapid si este ieftin)
  • -1 cana faina alba
  • -1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • -1 cub telemea
  • -50 gr. unt topit
  • -3 linguri ulei
  • -verdeturi uscate (eu am pus cimbru, busuioc si patrunjel)
  • -cateva fire patrunjel proaspat

Mod de preparare

Primul pas a fost sa prepar faina din grau integral, apoi pe cea din malai (cu ajutorul rasnitei de cafea).

Intr-un bol am pus putina apa calduta cu drojdie, am adaugat ouale, untul topit, uleiul si branza rasa pe razatoarea mica. Am incorporat faina de grau integral si pe cea de malai (aceasta din urma da o culoare frumoasa, usor galbuie, aluatului). Am pus si verdeturile uscate, impreuna cu putin patrunjel verde tocat, iar la sfarsit am adaugat faina alba. Am framantat aluatul, pana s-a format o bila elastica, am acoperit cu un prosop si am lasat la dospit intr-un loc ferit de curent.

Dupa ce si-a dublat volumul, am format 8 bile (chiflele) si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt. Am uns chiflele cu putin ou batut si am mai presat patrunjel uscat (pt. contrast). Am dat la cuptor, la foc mediu, pana au trecut testul scobitorii.Le-am scos din cuptor si le-am lasat la racit pe un gratar de lemn.

Au iest foarte aromate si gustoase, chiar piticul meu s-a declarat incantat, ceea ce e o maaaare victorie!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu branza si verdeturi--reteta cu continut scazut de gluten" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu faina integrala si mei

Postat de mihaelar63

Paine cu faina integrala si mei

Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta, jumatate din uleiul de rapita impreuna cu 100 gr faina semialba si lingurita cu zahar. Zaharul ajuta la grabirea procesului de...

Citeste continuarea

Paine cu dovleac fara ou

Postat de antici_gabytza

Paine cu dovleac fara ou

Pregatim maiaua din drojdia, zaharul si apa calduta si lasam 15 min deoparte. Luam miezul la dovleac si il bagam la robot. Dupa ce s-a maruntit, pregatim o tigaie, punem la foc impreuna cu 1...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2013, 15:15
gustoase
la 10.02.2013, 15:15
bune
la 10.02.2013, 15:17
la 10.02.2013, 15:17
bun bun
la 10.02.2013, 16:16
asta da, bunatate!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking