Ingrediente
- Sa nu mai lungim povestea, iata reteta:
- - 2 oua
- -2/3 cana faina grau integral
- -2/3 cana faina de malai (este unul din tipurile de faina fara gluten care se gaseste rapid si este ieftin)
- -1 cana faina alba
- -1 plic drojdie uscata (7 gr)
- -1 cub telemea
- -50 gr. unt topit
- -3 linguri ulei
- -verdeturi uscate (eu am pus cimbru, busuioc si patrunjel)
- -cateva fire patrunjel proaspat
Mod de preparare
Primul pas a fost sa prepar faina din grau integral, apoi pe cea din malai (cu ajutorul rasnitei de cafea).
Intr-un bol am pus putina apa calduta cu drojdie, am adaugat ouale, untul topit, uleiul si branza rasa pe razatoarea mica. Am incorporat faina de grau integral si pe cea de malai (aceasta din urma da o culoare frumoasa, usor galbuie, aluatului). Am pus si verdeturile uscate, impreuna cu putin patrunjel verde tocat, iar la sfarsit am adaugat faina alba. Am framantat aluatul, pana s-a format o bila elastica, am acoperit cu un prosop si am lasat la dospit intr-un loc ferit de curent.
Dupa ce si-a dublat volumul, am format 8 bile (chiflele) si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt. Am uns chiflele cu putin ou batut si am mai presat patrunjel uscat (pt. contrast). Am dat la cuptor, la foc mediu, pana au trecut testul scobitorii.Le-am scos din cuptor si le-am lasat la racit pe un gratar de lemn.
Au iest foarte aromate si gustoase, chiar piticul meu s-a declarat incantat, ceea ce e o maaaare victorie!
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu branza si verdeturi--reteta cu continut scazut de gluten" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|