Chifle cu cirnati de casa si cabanos

Postat de babi5 in Mancare copii
9 Oct 2014 | 5334 vizualizari
Chifle cu cirnati de casa si cabanos

Motivul este acelasi, lipsa de "timp" vorba multa saracie la casa omului.Doar atit vreau sa va spun ca imi pare rau ca nu am pus si cite un cubulet de telemea fiindca aveam , nahh. Asta este au iesit super super bune.Din cantitatile folosite am obtinut 36 de chifle.

Ingrediente

  • 800 gr faina alba
  • 2 cub drojdie proaspata
  • 1lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura susan
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 3 buc. cabanos
  • 2 bucata cirnat de casa

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron apoi se face o adincitura se pune  zaharul,sarea si drojdia si cu putina apa calda.

Se face o maia pe care o lasam la crescut  10 minute.Intre timp  cirnatul de casa il taiem rondele si il prajim  putin apoi il scoatem pe hirtie absorbanta ( pentru surplusul de grasime).

Incepem sa framintam aluatul ca si la paine adaugind apa calda atit cit ne trebuieste catre finalul framintatului adaugam si uleiul mai framintam putin apoi acoperim si lasam sa creasca la loc ferit de curent.

Dupa ce a crescut bine rupem din aluat cite o bila mai mare, o intindem sub forma de dreptunghi si taiem patrate in care asezam bucatele de cabanos si cirnat de casa.,stringem colturile patratului si inchidem bine formind chifle cit putem de rotunde apoi le asezam intr-o tava pe care o pregatim din timp cu hirtie de copt,repetam operatiunea pina terminam aluatul.

Acoperim si mai lasam la crescut 15 min.Dupa care le ungem cu oul pe care l-am batut cu cele 2 linguri de lapte si presaram susan, introducem in cuptorul incins penttu 35-40 minute.Cind sunt bine rumenite le scoatem le acoperim cu un servet de bucatarie un 10 minute

Apoi se pot servi Sa va fie de folos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu cirnati de casa si cabanos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu crema de ciocolata si zmeura

Postat de oanapl

Prajitura cu crema de ciocolata si zmeura

Blatul: Albușurile cu un praf de sare le mixezi spumă tare. Separat mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul măcinat, adaugi gălbenușurile pe rând și mixezi bine. Separat...

Citeste continuarea

Cosulete umplute

Postat de CameliaComan

Cosulete umplute

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.  Pregatire umplutura:  Batem cele 3 oua cu un praf de sare si piper dupa gust. Adaugam cele 2 linguri de lapte. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2014, 17:52
foarte bune
la 09.10.2014, 17:58
la 09.10.2014, 18:05
Bya Ralu , Adele vi le recomand cu mare drag sunt chiar delicioase multumesc mult
la 09.10.2014, 18:23
la 09.10.2014, 18:27
Daca stiam ca ai facut bunatatile astea nu mai mancam si veneam pana la tine.

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking