Chifle cu doua feluri de faina,seminte de floarea soarelui si chimen

Postat de mimmi in Piine
16 Feb 2012 | 2990 vizualizari
Chifle cu doua feluri de faina,seminte de floarea soarelui si chimen

Ingrediente

  • 350 g faina alba,
  • 200 g faina integrala,
  • sare,
  • 25 g drojdie proaspata,
  • 1 lingura zahar, 
  • 100 ml lapte caldut,
  • 150 ml apa calduta,
  • 1 lingurita chimen
  • seminte de floarea soarelui decojite,
  • susan

Mod de preparare

Pregatim maiaua: Drojdia sfarmata o amestecam cu o lingura zahar,o lingura faina si 100 ml lapte caldut,o lasam 10 minute deoparte. Restul de faina o cernem intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margine punem sarea,chimenul,semintele de floare si framantam un aluat elastic cu restul de apa. Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul. Formam mingiute pe care le punem intr-o tava pe hartie de copt si le mai lasam la dospit cam 20 de minute. Presaram seminte de susan si chimen si le dam la cuptor pentru 35-40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu doua feluri de faina,seminte de floarea soarelui si chimen" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Challah, paine evreiasca

Postat de RODIMUR

Challah, paine evreiasca

Se frământă un aluat din: făină, apă rece, oul întreg, gălbenușurile, mierea, drojdia mărunțită, zahărul tos și sarea. Când aluatul este ferm, se încorporează...

Citeste continuarea

Paine cu ceapa si masline

Postat de madi_marin

Paine cu ceapa si masline

Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, sarea şi zahărul, apoi se toarna apa amestecată cu uleiul . Se montează cârligul de frământare şi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2012, 16:19
la 16.02.2012, 16:42
faine
la 16.02.2012, 17:57
Bune si frumoase
la 16.02.2012, 18:48
bune bune
la 16.02.2012, 19:17
...calde si unse cu unt ,sunt super de bune

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking