Chifle cu faina integrala

Postat de Nadyne in Piine
22 Oct 2016 | 4754 vizualizari
Chifle cu faina integrala

De ceva timp, folosesc faina integrala in foarte multe din preparatele de panificatie si patiserie. Am inceput s-o apreciez, fiind evident mai sanatoasa decat cea alba.

Ingrediente

  • 300 g faina alba
  • 250 g faina integrala
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • 300-350 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou, pentru uns
  • seminte de in

Mod de preparare

  Punem ingredientele lichide in cuva masinii de paine, apoi zaharul, sarea, faina si ultima, drojdia. setam programul de framantat si dospit (la masina mea dureaza cam 1h si 30').

   Scoatem aluatul pe blatul bine infainat, il impartim in 8 sau 10, dupa cat de mari vreti sa fie chiflele. Din fiecare bucata, formam prin rulare, un snur de vreo 30-35 cm. Facem un nod simplu, iar capetele snurului le bagam dedesubtul chiflei.

 Chiflele formate, le asezam in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt (eu nu am mai avut) si le lasam la crescut cam 20 minute.

 Dupa ce s-au rotunjit, le ungem cu ou batut si presaram deasupra seminte de in sau susan, mac..ce doriti.

  Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 minute sau pana cand se rumenesc frumos!

   Daca nu avem masina de paine, nu-i bai. Punem faina intr-un castron, o amestecam cu drojdia si o lasam in pace cam 10-15 minute. Adaugam apa calduta, zaharul si incepem sa framantam. Cand aluatul prinde consistenta, adaugam uleiul si sarea si framantam vreo 10-15 minute, pana obtinem un aluat suplu, pe care-l lasam la dospit 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu faina integrala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle cu lapte si unt

Postat de mihaelar63

Chifle cu lapte si unt

 Eu am framantat si dospit aluatul cu ajutorul masinii de paine.  Pentru o buna organizare cantariti/ pregatiti intai ingredientele. Cantariti faina, masurati si incalziti...

Citeste continuarea

Chifle din faina integrala

Postat de mirela0911

Chifle din faina integrala

Intr-un bol se pun cele doua tipuri de faina, sarea si drojdia uscata. Se amesteca bine, apoi se toarna uleiul si apa calduta, amestecand pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2016, 20:12
Sunt foarte bune. O sa servesc si eu!
la 22.10.2016, 20:36
Pot sa dau semintele jos?
la 22.10.2016, 20:48
Rocsi, cu drag!
la 22.10.2016, 20:50
Cum sa nu, Clementina!
la 22.10.2016, 21:15

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking