Ingrediente
- 300 g faina alba
- 250 g faina integrala
- 10 g drojdie uscata
- 2 linguri ulei
- 300-350 ml apa calduta
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita sare
- 1 ou, pentru uns
- seminte de in
Mod de preparare
Punem ingredientele lichide in cuva masinii de paine, apoi zaharul, sarea, faina si ultima, drojdia. setam programul de framantat si dospit (la masina mea dureaza cam 1h si 30').
Scoatem aluatul pe blatul bine infainat, il impartim in 8 sau 10, dupa cat de mari vreti sa fie chiflele. Din fiecare bucata, formam prin rulare, un snur de vreo 30-35 cm. Facem un nod simplu, iar capetele snurului le bagam dedesubtul chiflei.
Chiflele formate, le asezam in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt (eu nu am mai avut) si le lasam la crescut cam 20 minute.
Dupa ce s-au rotunjit, le ungem cu ou batut si presaram deasupra seminte de in sau susan, mac..ce doriti.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 minute sau pana cand se rumenesc frumos!
Daca nu avem masina de paine, nu-i bai. Punem faina intr-un castron, o amestecam cu drojdia si o lasam in pace cam 10-15 minute. Adaugam apa calduta, zaharul si incepem sa framantam. Cand aluatul prinde consistenta, adaugam uleiul si sarea si framantam vreo 10-15 minute, pana obtinem un aluat suplu, pe care-l lasam la dospit 1 ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu faina integrala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|