Chifle cu lapte dulce

Postat de aliliana in Piine
22 Feb 2014 | 3090 vizualizari
Chifle cu lapte dulce

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • un varf lingurita sare
  • 50 g drojdie pudra
  • 600-700 ml lapte
  • 30-50 ml ulei

Mod de preparare

Se cerne faina intr-o covata. Se face in centrul sau o adancitura in care se pune sarea si drojdia. Toate acestea apoi se amesteca. Laptele se pune la incalzit. Cand este caldut bine ( nu fierbinte) se pune putin cate putin peste amestecul de faina, sare, drojdie si se amesteca. Se obtine un aluat destul de moale pentru a fi lucrat. Apoi se adauga uleiul putin cate putin si se framanta in continuare. Cand este gata, se pune de-parte, la cald, invelit cu un stergar. Se tine pret de o 45 min -o ora. Cand este gata se portioneaza chifle. Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se mai tine inca 15 minute la dospit, dupa care se pun la cuptor pentru aproximativ 30 minute. 

Se scot pe o tava si de-asupra se pune un stergar umezit.  Vor fi mai pufoase. Se folosesc dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza

Postat de simona72

Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza

Pentru aluat: pentru framantat aluatul, eu folosesc o masina de paine. Pentru asta, am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus. Am setat masina pe programul de framantare...

Citeste continuarea

Chifle cu branza dulce si stafide

Postat de momo121

Chifle cu branza dulce si stafide

Pentru aluat:  Punem faina intr-un bol cu putina sare si o amestecam cu un tel (sau puteti sa o treceti printr-o sita pentru a o aerisi). Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2014, 18:04
Au fost pentru împărţit, dar le-am gustat şi noi.
la 22.02.2014, 18:06
Bune si de dat si de mancat!!
la 22.02.2014, 18:08
foarte bune
la 22.02.2014, 18:10
la 22.02.2014, 18:15
daca-s de impartit, unde-i portia mea????? Ca tare-mi trag cu ochiul!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking