Bapao (Chifle umplute)

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne
12 Mar 2014 | 4029 vizualizari
Bapao (Chifle umplute)

Bapao este un preparat cu influențe asiatice foarte popular în Olanda.

Ingrediente

Pentru umplutură:
  • 500 grame carne tocată (maxim 15% grăsime)
  • 1 chili proaspăt, tocat
  • 1 fir de ceapă verde, tocat
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 linguriță 5 condimente chinezești
  • 1 1/2 linguri sos de soia
Pentru aluat:
  • 4 căni făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 cană lapte
  • sare
  • 1 linguriță zahar
  • sos dulce picant pentru servit

Mod de preparare

Carnea se călește în puțin ulei, până își schimbă culoarea. Se adaugă ceapa, usturoiul și chili și se gătesc câteva minute. La final se adaugă sosul de soia și mixul de condimente. Se amestecă bine până la omogenizare. 

Din ingredientele pentru aluat, se frământă unul catifelat și elastic. Se împarte în bucăți egale.

Din fiecare bucată se modelează un disc, iar în centrul acestuia se așează 1-2 lingurițe de umplutura.

Se aduc marginile spre interior, astfel încât umplutura să fie acoperită complet.

Se așează într-un steamer tapetat cu hârtie de copt. Se gătesc 15 minute. 

Se servesc calde cu sos dulce picant. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bapao (Chifle umplute)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciulama de pipote cu ciuperci

Postat de gurita_ta2005

Ciulama de pipote cu ciuperci

Ceapa se taie feliute, morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete. Pipotele se clatesc si se taie bucatele mai mici, la fel taiem si ciuperciile. Intr-un ceaun punem legumele la calit,...

Citeste continuarea

Placinta cu carne si ceapa verde

Postat de Constelatialeu

Placinta cu carne si ceapa verde

Lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Taiem ceapa verde marunt si impreuna cu carnea o punem in tuci sa se caleasca, cca 15 min. Mozzarela o taiem cubulete mici. Scoatem din tuci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2014, 12:58
la 12.03.2014, 13:04
la 12.03.2014, 13:08
E tare reteta asta si cred ca si cu legume as face,bravo
la 12.03.2014, 13:09
la 12.03.2014, 13:13

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking