Bapao (Chifle umplute)

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne
12 Mar 2014 | 4037 vizualizari
Bapao (Chifle umplute)

Bapao este un preparat cu influențe asiatice foarte popular în Olanda.

Ingrediente

Pentru umplutură:
  • 500 grame carne tocată (maxim 15% grăsime)
  • 1 chili proaspăt, tocat
  • 1 fir de ceapă verde, tocat
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 linguriță 5 condimente chinezești
  • 1 1/2 linguri sos de soia
Pentru aluat:
  • 4 căni făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 cană lapte
  • sare
  • 1 linguriță zahar
  • sos dulce picant pentru servit

Mod de preparare

Carnea se călește în puțin ulei, până își schimbă culoarea. Se adaugă ceapa, usturoiul și chili și se gătesc câteva minute. La final se adaugă sosul de soia și mixul de condimente. Se amestecă bine până la omogenizare. 

Din ingredientele pentru aluat, se frământă unul catifelat și elastic. Se împarte în bucăți egale.

Din fiecare bucată se modelează un disc, iar în centrul acestuia se așează 1-2 lingurițe de umplutura.

Se aduc marginile spre interior, astfel încât umplutura să fie acoperită complet.

Se așează într-un steamer tapetat cu hârtie de copt. Se gătesc 15 minute. 

Se servesc calde cu sos dulce picant. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bapao (Chifle umplute)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de cartofi cu ardei copt si carnati

Postat de katty

Mancare de cartofi cu ardei copt si carnati

Crestam carnatii in 2-3 locuri si ii punem la rumenit intr-o cratita in uleiul incins. Cand s-au rumenit frumos pe toate partile ii scoatem intr-o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa tocata fin....

Citeste continuarea

Rulada din omleta cu miez de lapte

Postat de merisor67

Rulada din omleta cu miez de lapte

Spargem ouale intr-un bol, le batem bine cu sare, adaugam laptele si grisul si lasam putin la odihnit pentru a se umfla putin grisul, cateva minute.feliem subtire sunculita Tocam ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2014, 12:58
la 12.03.2014, 13:04
la 12.03.2014, 13:08
E tare reteta asta si cred ca si cu legume as face,bravo
la 12.03.2014, 13:09
la 12.03.2014, 13:13

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking