Ingrediente
- 280 ml lapte caldut
- 60 g unt moale
- 2 lingurite rase cu sare
- 2 si 1/2 linguri rase cu zahar
- 500 g faina
- 2 lingurite rase cu drojdie granulata
- seminte pentru decor (de floarea soarelui, de in, susan, mac)
- un ou batut pentru uns
Mod de preparare
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Se lasa la dospit o ora. Eu am pus toate ingredientele, in aceasta ordine, la masina de paine si am selectat programul de framantat si dospit.
Se infaineaza masa de lucru, se pune aluatul si se modeleaza sub forma de sul, apoi se taie cu cutitul mici bile. Mie mi-au iest 14 bucati.
Se aseaza intr-o tava cu pergament, se acopera si se mai lasa la dospit jumatate de ora. Se cresteaza chiflele cu cutitul, apoi se ung cu ou batut cu ajutorul unei pensule, dupa care se pun deasupra semintele.
Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mic, pana se rumenesc usor deasupra. Se scot din tava si se lasa la racit pe un gratar. Sunt foarte pufoase si bune pentru micul dejun!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte si seminte asortate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|