Chifle cu leurda umplute cu branza

Postat de lia in Aperitive / Garnituri
13 Mai 2012 | 3043 vizualizari
Chifle cu leurda umplute cu branza

Aromate, sanatoase si gustoase yumi,yumi…minunate pentru micul dejun, impreuna cu un pahar de lapte !

Ingrediente

  • 200ml apa
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 100g leurda tocata(eu am tocat-o la robot)
  • 500g faina alba
  • 1,5 lingurita drojdie uscata

Umplutura:

  • 100g telemea de oaie
  • 100g urda

Glazura:

  • 1 ou
  • 2 lingurite seminte de floarea soarelui

Mod de preparare

In ordinea enumerate mai sus, am pus ingredientele in masina de paine, apoi am setat-o pentru framantare si dospire.

Intre timp, amestecam cele doua feluri de branza formand o pasta.

Cand semnalul sonor al masinii de paine, ne anunta ca si-a terminat treabaJ, rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l mai framantam putin.

Impartim apoi aluatul in doua (pentru al putea lucre cu usurinta),il  intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi, grosimea auatului cam 5cm maxim, apoi taiem in patrate , pentru cornulete, sau decupam sfere , cu forma de chifle. Punem cate o lingurita de pasta de branza si rulam cornuletele sau inchidem formele…vezi foto:

Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 20’ la crescut.

Intre timp pornim cuptorul aragazului.

Inainte de a le da la cuptor, le ungem cu oul batut si preseram seminte de floare pe fiecare chifla.Coacem pentru 30’.

le lasam putin la racit, dupa care se pot servi.

Sand delicioase si a doa zi cand se pot servi la micul dejun alaturi de un pahar de lapte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu leurda umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv oua umplute

Postat de mirela0911

Aperitiv oua umplute

Se sparg ouale si se curata de coaja cu grija. Se taie fieare ou in doua, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite se scot galbenusurile astfel incat sa nu se rupa. Intr-un bol se amesteca bine...

Citeste continuarea

Chec cu ficat si inimi de pui

Postat de Constelatialeu

Chec cu ficat si inimi de pui

Mai intai punem la fiert ficatul si inimile,cand s-au fiert le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca,apoi le taiem cubulete mici.Ceapa o taiem marunt iar gogoarul cubulete si le punem in tuci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2012, 16:32
Ooooo daaa Lia...superbe superbe superbe!!! Si ce arome!
la 13.05.2012, 16:35
Hmmm. N-am mancat niciodata leurda.
la 13.05.2012, 16:46
la 13.05.2012, 16:47
trebuie incercate
la 13.05.2012, 17:00
Multumesc Ruxy draga intradevar super arome

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking