Chifle cu pui si bacon

Postat de aditochi in Pui
10 Iun 2013 | 3470 vizualizari
Chifle cu pui si bacon

Ingrediente

  • 300 grame faina
  • 15 grame drojdie
  • zahar 10 grame
  • lapte 100 ml
  • ulei 1 lingura
  • sare 15 grame
  • 1 piept pui
  • 2-3 feliute bacon

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si uleiul.In Laptele caldut se dizolva drojdia si zaharul si se lasa sa stea 10 minute.Apoi laptele se toarna peste faina si se framanta pana cand rezulta un aluat nelipicios.Aluat este lasat la dospit pana cand isi dubleaza marimea.Se fac mingiute de marimea dorita si se aseaza in tava de copt si se mai lasa la crescut 10-15 minute.Apoi se baga la cuptor la 180 grade timp de 20-30 minute, aici depinde si de cuptor.Eu imi dau seama cand sunt gata dupa culoare.Dupa ce le-am scos din cuptor le punem pe un tocator de lemn,acoperite cu un prosop si le lasam pana se mai racesc.Abia apoi le putem taia.

Pieptul de pui il tinem 1 ora in bait cu diferite condimente.Nu folosesc mereu aceleasi condimente dar uleiul, Cimbrul,sarea si piperul sunt nelipsite.Mai putem folosi zeama de lamaie,vin alb sau rosu si otetul balsamic da rezultate bune.Pieptul de pui l-am facut la tigaie in putin unt.La fel am procedat si cu bucatile de bacon.

Dupa cum cred ca v-ati dat seama nu am cele mai exacte retete.

Bucataria nu este farmacie.Totul sta in simtirile fiecaruia si in gust.Se prea poate ca 1 gram de sare sa fie mai "sarat" decat acelasi gram de sare cules din alta salina.Asadar sper sa va obisnuiti cu stilul meu mai liber.Postez mai multe poze cu diferiti pui cu bacon de i-am facut de-a lungul timpului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu pui si bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui umplut cu farinheira

Postat de cristeena20

Piept de pui umplut cu farinheira

- Bucatile de carne le crestam , facand un buzunar in mijloc . Le condimentam cu sare, piper si praf de usturoi. Le lasam la rece cateva ore inainte de a le pregati. - Farinheira se pune...

Citeste continuarea

Paprikas de pui cu galuste - la Multicooker

Postat de timea

Paprikas de pui cu galuste - la Multicooker

Punem uleiul in vasul de la cooker si pornim aparatul pe functia 'Fry' selectand timpul pe 10 minute. Curatam si spalam dupa caz ceapa si ardeiul, le tocam marunt si le adaugam in uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2013, 21:18
http://concurs.foodstory.ro/barilla/index.php?uid=10441778

A devenit o chestiune de onoare mai mult,deja rad prietenii de mine ca nu am voturi.Sunt constient ca nu am nicio sansa dar nici nu vreau sa renunt asa repede.Cine crede ca-l merit un vot va rog.Multam fain
la 10.06.2013, 21:26
Dupa cum cred ca v-ati dat seama nu am cele mai exacte retete.Bucataria nu este farmacie.Totul sta in simtirile fiecaruia si in gust.Se prea poate ca 1 gram de sare sa fie mai "sarat" decat acelasi gram de sare cules din alta salina.Asadar sper sa va obisnuiti cu stilul meu mai liber.Postez mai multe poze cu diferiti pui cu bacon de i-am facut de-a lungul timpului.

)) Hai c-ai fost simpatic.
Zici ca nu-i farmacie? sa vezi cand vin carcotasii si te iau la puricat la gramaje si cuvinte,n-o sa-ti fie prea usor.
Nu toata lumea apreciaza ...stilul liber )))))
Mie ala mai degraba imi pare un hamburgher,dar tu stii mai bine
Lasa ca onoarea nu se duce ea cu niste voturi )))
la 10.06.2013, 21:32
da este un sandwich.Nu prea am ce sa fac daca asta sunt.Nu vad unde-i marea problema ca nu dau atentie gramajelor).Pur si simplu nu lucrez cu gramaje.De unde sa scot gramaje daca nu folosesc asa ceva.
la 10.06.2013, 21:38
Toata lumea foloseste cantitati ca doar nu le punem de-a valmamai ales daca esti pui de bucataras si ai ambitii asa mari.
Nici noua nu ne place,dar trebuie sa o facem daca avem pretentia ca reteta noastra sa-i fie de folos cuiva,altfel le-am pune doar ca sa socializam
la 10.06.2013, 21:42
Reteta se cheama reteta doar daca are ingrediente cu gramaj, mod de preparare cat mai detaliat, eventual si niste tipsuri Daca nu se poate si nu se poate si vrei numai sa ne arati ce bun si frumos ai gatit azi pui poza pe wall si treaba-i rezolvata. Nu mai spun si de moderatorii multumiti!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking