Chifle cu unt

Postat de postavaru in Piine
14 Mar 2012 | 4296 vizualizari
Chifle cu unt

Am revenit cu forte proaspete, dupa o viroza urata care nu mi-a dat pace toata saptamana. Si cum puteam sa revin, decat cu paine proaspata ;).

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 500 g apa
  • 900 f faina
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 40 g drojdie proaspata
  • 3 linguri lapte pentru uns

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu zaharul si o dizolvam in putina apa calduta. Acoperim si lasam sa stea putin.

Intr-un vas incapator cernem faina si facem o gropita in mijloc. In aceasta gropita adaugam drojdia activata si amestecam. Adaugam sarea iar apoi untul topit amestecat cu apa calduta. Framantam bine  pana obtinem un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. La nevoie se poate adauga faina sau apa calduta, in functie de consistenta aluatului.

Acoperim vasul si lasam  la loc caldut pana isi dubleaza volumul (~1 ora si jumatate).

Rasturnam aluatul pe planul de lucru si il mai framantam putin.
Impartim aluatul in doua parti egale. Din fiecare parte vom modela 9 chifle.

Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa stea la loc caldut 30 de minute.

Dupa ce au crescut in tava, le ungem cu lapte si dam tava la cuptor la foc potrivit, timp de 30 de minute.

La fel vom proceda si cu cealalta jumatate de aluat.

Scoatem chiflele pe un gratar si le lasam sa se raceasca.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu unt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chifle pufoase

Postat de mitinita

Chifle pufoase

Se prepara maia. Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina. Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule. Se adauga untul,...

Citeste continuarea

Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in

Postat de mihaelar63

Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in

 Drojdia impreuna cu zaharul si 50 gr faina si 50 ml lapte caldut se amesteca si se lasa sa dospeasca la loc cald . Pentru framntat eu am folosit masina de paine Tefal...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2012, 00:13
ce chifle frumoase si delicioase!
la 15.03.2012, 05:36
bune
la 15.03.2012, 07:52
bune
la 15.03.2012, 08:04
gustoase
la 15.03.2012, 08:14
Offff ce ciuda mi-e cand vad ca tot faceti aluaturi de astea.
mi-e pofta dar nu am cand sa fac

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking