Chifle pufoase

Postat de miha in Piine
10 Mai 2011 | 4305 vizualizari
Chifle pufoase

Ingrediente

  • 150 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • 3 linguri ulei
  • 500-550 g faina
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • susan

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu putina apa calduta, se adauga uleiul, laptele, sarea, zaharul si restul de apa. Faina se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute.

Eu am pus toate ingredientele la masina de paine,la programul de framantare+dospire.

In functie de cat de mare este tava in care le veti coace sau de cat le vreti de mari impartiti aluatul in bucati pe care le modelati sub forma de bile.

Se pun in tava unsa cu ulei, se lasa din nou la crescut, pentru vreo 15 minute. Se ung cu galbenus desfacut cu putin lapte, se presara cu susan si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Se scoate tava din cuptor, se acopera cu un prosop curat si se lasa asa pana se racoresc chiflele. In acest mod vor fi moi, pufoase si bune de le mananci fara altceva pe langa ele, desi o salata de morcov marinat merge excelent. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chifle pufoase

Postat de mitinita

Chifle pufoase

Se prepara maia. Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina. Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule. Se adauga untul,...

Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de rocsi_1612

Chifle pufoase

Intr-un pahar amestecati drojdia cu apa calduta si zaharul. Intr-un bol cerneti faina. Laptele il puneti pe foc intr-un ibric, pana devine caldut. Adaugati peste faina, drojdia dizolvata, oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2011, 10:55
foarte bine arata! dai si mie una?
la 10.05.2011, 10:55
Superbe
la 10.05.2011, 11:01
pai si mie imi dai nu doar la fete
la 10.05.2011, 11:09
La toata lumea cate una.
la 10.05.2011, 11:21
asa,asa sa nu faci diferente

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking