Chifle pufoase

Postat de alinutza1983 in Piine
21 Feb 2012 | 8149 vizualizari
Chifle pufoase

Reteta e inspirata de pe blogul Laurei Adamache, unde apare sub denumirea de "panini Laugenbrot"

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 30 g unt sau ulei
  • 270 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 2 l apa
  • 12 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri sare

Mod de preparare

1. Se pregateste aluatul la masina de paine, alegand programul pentru framantare si dospire. Se pun ingredientele in ordinea precizata in manualul masinii de paine ( intai cele lichide, apoi cele solide).

2. Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in bilute, de aproximativ 50-60 grame.

3. Intre timp avem grija sa punem la fiert o oala cu 2 litri de apa si adaugam in aceasta bicarbonatul si o lingura de sare.

4. Cand apa incepe sa fiarba punem si 4-5 bile de aluat, apoi le intoarcem de pe-o parte pe alta; acestea nu trebuie sa stea mai mult de 30 de secunde in apa clocotita.

5. Dupa ce au fost oparite, chiflutele se scot direct pe hartia de copt (in tava care va merge la cuptor), apoi le crestam cu un cutit bine ascutit si le presaram deasupra seminte sau sare grunjoasa.

6. Dam painicile la copt cca 20-25 minute, la foc maricel ( pentru cine are cuptor electric se recomanda o temperatura de 220 grade).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle pufoase

Postat de mitinita

Chifle pufoase

Se prepara maia. Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina. Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule. Se adauga untul,...

Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de rocsi_1612

Chifle pufoase

Intr-un pahar amestecati drojdia cu apa calduta si zaharul. Intr-un bol cerneti faina. Laptele il puneti pe foc intr-un ibric, pana devine caldut. Adaugati peste faina, drojdia dizolvata, oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2012, 21:41
bune bune
la 21.02.2012, 21:50
Am venit dupa miros
la 21.02.2012, 21:57
imi plac
la 21.02.2012, 22:08
unse cu unt .....
la 21.02.2012, 22:29
da...sunt bune tare!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking