Ingrediente
- 300g.faina alba
- 300g. faina neagra
- 1 pahar mic cu iaurt
- 300ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 1 plic drojdie uscat
- seminte de mac
- un ou
- branza rasa
Mod de preparare
Faina alba si cea neagra se pun intr-un vas de framantat (nu se pune toata faina,ci se mai opreste o parte din cea neagra).
Peste faina se adauga iaurtul,apa,sarea,zaharul si drojdia .Se framanta pana nu se mai lipeste de maini.Daca este nevoie se mai adauga din faina oprita.
Se acopera cu un prosop curat si se lasa lasa la dospit 30-45 min.
Se imparte coca in 10 parti .Fiecare parte se rasuceste in mana,obtinandu-se suluri care se rasucesc ,dandu-se forma unei chifle.
Se aseaza in tava ,care a fost tapetata cu hartie de copt.
Se ung cu oul batut si se presara cu seminte de mac ,susan sau branza rasa.
Se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (43)
|