Chifle rustice cu tarate de ovaz

Postat de RuxyRux in Piine
20 Dec 2013 | 4055 vizualizari
Chifle rustice cu tarate de ovaz

O bunatate...iar calde...mmmmm....o nebunie :)

Ingrediente

  • 1 kg faina tip 650
  • 600 ml apa calduta
  • 2 plicuri de drojdie uscata
  • 2 lingurite si jumatate de sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri tarate de ovaz
  • 1 lingura de zahar( brun)

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un vas pentru framantat. Se pune drojdia deasupra, apoi zaharul, sarea pe margine, uleiul si  taratele de ovaz. Adaugam apa calduta si framantam un aluat bun, vartos in jur de 7 minute. Eu obisnuiesc sa crestez aluatul adanc in forma de cruce . Acoperim vasul si lasam la crescut la loc caldut in bucatarie.

Cand a crescut aluatul si si-a dublat volumul( dureaza o ora), il mai framantam putin, eu il pliez de trei ori in interior, apoi rupem bucati si formam chiflele. Nu este nevoie sa le dam o forma perfecta, doar sunt rustice. Le crestam usor in forma de cruce.

Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le pudram putin deasupra cu faina.

Lasam chiflele inca 15 minute la dospit si intre timp incingem cuptorul la 220 de grade.

Vom coace chiflele 15 sau 16 minute, apoi le vom scoate si le vom raci pe un gratar.

Sunt  foarte gustoase :)...prea bune...prea ca la tara :))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle rustice cu tarate de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Batoane cu mac

Postat de rocsi_1612

Batoane cu mac

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul si drojdia. Amestecam totul cu o lingura, incepem sa incorporam apa minerala, care sa fie de la temperatura camerei. Framantam cu...

Citeste continuarea

Colacei de post cu fulgi de cartofi

Postat de Valclaudia

Colacei de post cu fulgi de cartofi

Intr-un castron incapator punem zaharul, drojdia, sarea si fulgii de cartofi. Adaugam apa calduta si 1/4 din pachetul de margarina. Amestecam, adaugam faina si framantam aluatul pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2013, 22:02
la 20.12.2013, 22:06
grozave
la 20.12.2013, 22:19
super bune..
la 20.12.2013, 22:22
tare bune
la 20.12.2013, 22:25
Una calda este a mea

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking