Chiftele cu dovlecei si unt de crab

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
17 Mar 2018 | 2380 vizualizari
Chiftele cu dovlecei si unt de crab

O reteta rapida si improvizata. Imi plac mult chiftelele din dovlecei, vezi aici o varianta cu ton si aici o reteta cu feta. Aveam un borcanel de unt de crab si m-am gandit ca asociat cu legume va fi foarte gustos . Intr-adevar am obrinut niste chiftelute parfumate, delicioase si savuroase. Le puteti coace la cuptor fara sa puneti grasime.   https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/chiftele-cu-dovlecei-si-unt-de-crab.html

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi
  • 2 oua
  • 70 g de cascaval tras
  • 100 g unt de crab
  • 80g de pesmet
  • sare, piper
  • boia de ardei
  • verdeata tocata

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C.

Se curata de coaja legumele si se spală.

Dati dovleceii, morcovii si ceapa pe razatoarea cea mare, presarati cu sare mare si puneti la scurs.

Apasati cu o lingura sau cu mana, ca sa scoateti cat mai multa zeama.

Intr-un castron se amesteca dovlecei, ceapa, morcovii, branza rasa, pesmetul, untul de crab și ouăle. Puneti boia de ardei, sare și piper si un pic de verdeata tocata.

Odată ce amestecul este omogen, formati chiftelele.

Așezați-le pe o placa acoperită cu hârtie de copt.

 

Se coc 20 de minute pe fiecare parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu dovlecei si unt de crab" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Legume de vara coapte

Postat de panacris

Legume de vara coapte

Ciupercile se curăță și se feliază. Morcovul se curăță și se  feliază cu ajutorul aparatului de curățat, ca să se obțină felii lungi și subțiri. Dovlecelul se curăță de...

Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de Elena_Daria

Conopida gratinata

Desfacem conopida in buchetele, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu jumatate de lingurita de sare. O lasam sa fiarba in jur de 15-20 de minute (cand este fiarta furculita intra usor in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2018, 21:00
Nu stiu cum sunt, ai zis crab acolo, nu ma impac cu mergatoarele astea...
la 17.03.2018, 21:15
la 17.03.2018, 21:49
bune
la 17.03.2018, 21:54
la 18.03.2018, 07:56

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking