Chiftele cu sos Cirio

Postat de lidiac in Pui
19 Apr 2011 | 4905 vizualizari
Chiftele cu sos Cirio

Sosul adaugat chiftelelor este cea mai buna metoda de a le transforma dintr-o gustare intr-un fel principal.

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de pui
  • 2 linguri ulei
  • 3 cepe mari
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cartofi
  • 1 conserva rosii Cirio Polpa
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 2 oua
  • pesmet
  • 100 g susan
  • 1 lingura rasa de zahar
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru chiftelute, am curatat  1 ceapa mare, cartofii si usturoiul si le-am tocat marunt cu robotul.  Am amestecat foarte bine carnea cu ceapa, usturoiul si cartofii tocati,mararul tocat, ouale, o lingurita de sare si un varf de cutit de piper.  Am incins uleiul, am dat forma dorita chiftelutelor si le-am tavalit un pic prin pesmet si susan, dupa care le-am prajit.

Pentru sos, am tocat 2 cepe . Intr-o tigaie am incins uleiul si am adaugat ceapa, pana s-a rumenit. Am adaugat conserva de rosii Cirio, pasta de tomate si 1 lingura de zahar. Am stins totul cu 800 ml apa. Am condimentat sosul cu sare si piper si l-am lasat sa fiarba bine. Am adaugat chiftelele in sos, le-am lasat sa dea in clocot , am pus foile de dafin si am oprit focul. Foile de dafin le-am lasat doar 2 minute, pentru ca sosul sa nu capete un gust amar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos Cirio" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftelute cu sos de rosii si busuioc

Postat de papabundetot

Chiftelute cu sos de rosii si busuioc

Chiftele: Carnea am amestecat-o si apoi am pus-o in robot impreuna cu ouale,grisul,sosul de stridii,sosul de ardei iuti,condimentele ,usturoiul si busuiocul tocate marunt,si le-am maruntiti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2011, 15:16
la 19.04.2011, 15:44
minunate
la 19.04.2011, 16:38
super delicios ,bun venit in gashca noastra vesela
la 19.04.2011, 17:00
Chiar delicios!
la 19.04.2011, 19:18
Bine v-am gasit! Ma bucur ca va place reteta mea .

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking