Ingrediente
- Pentru Chiftele
- 500 g carne de porc
- 2 felii de paine
- 2 oua
- 4 catei de usturoi
- 100 ml. ulei
- sare,piper
- Pentru sosul de rosii
- 30 ml.ulei
- 2 linguri de faina
- 3 linguri de pasta de rosii
- 1 lingura zahar
- 2 foi de dafin
- sare
Mod de preparare
Pentru chiftele tocam carnea impreuna cu usturoiul si feliile de paine inmuiate in apa sau lapte si scurse bine,aceasta compozitie o amestecam bine cu doua oua crude si condimentam dupa gust cu sare si piper.Cu mainile ude formam chiftelutele si le prajim in ulei incins.
Pentru sosul de rosii intr-un vas punem la incalzit uleiul, adaugam faina si o lasam sa se rumeneasca putin apoi adaugam pasta de rosii,zaharul,foile de dafin si putina sare,deasupra turnam o ceasca de apa si amestecam incontinu pentru a nu se forma cocoloase pana cand ajungem la consistenta dorita,daca este necesar mai putem adauga apa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|