Chiftele de dovlecei

Postat de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri
26 Oct 2011 | 5647 vizualizari
Chiftele de dovlecei

Ingrediente

  • 2 dovlecei (cca 1 kg)
  • 1 ou
  • 30g faina (2 linguri)
  • 50g branza
  • marar
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Dovleceii se curata, se taie in lung, se scot samburii si se dau pe razatoarea mare.

Se pude sare pe ei si se lasa in strecuratoare cel putin 30 minute.

Dupa ce au lasat zeama se storc bine in pumni de zeama si se pun intr-un castron.

Se adauga oul, faina, branza, piperul si mararul si se amesteca bine.

Se pune ulei intr-o tigaie si cand este incins se pune cu lingura din compozitie formand chiftelute (mai regulate sau nu).

Se prajesc pe ambele parti pana devin aramii.

Se servesc ca atare sau cu smantana, calde sau reci.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chiftele de dovlecei cu feta - Rețeta delicioasă și rapidă

Postat de Bucataras

Chiftele de dovlecei cu feta - Rețeta delicioasă și rapidă

Cu se prepara Chiftele de dovlecei cu feta - Rețeta delicioasă și rapidă:  Curăță și rade dovlecelul cu ajutorul unei răzători cu ochiuri mari. Stoarce bine dovlecelul de...

Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei

Postat de Ksenya

Chiftele de dovlecei

Dovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2011, 12:22
ce apetisante sunt chiftelele dar eu as fi preferat cu pasta de usturoi mmmm deliciu
la 26.10.2011, 12:56
bune si cu usturoi
la 26.10.2011, 13:02
si mie imi plac
la 26.10.2011, 13:49
la 26.10.2011, 14:10
yammmmiiii, imi plaaac!
si eu fac, dar pe gratar, si in loc de faina pun pesmet

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking