Ingrediente
- 4 cartofi mari (600-650 g)
- 250-300 g ciuperci champignon
- 1 ceapă mare
- 5-6 căței de usturoi
- pătrunjel proaspăt
- mărar proaspăt (opțional)
- 100-150 g de făină
- ulei de floarea soarelui
- sare după gust
- piper după gust
- boia de ardei dulce, după gust
Mod de preparare
Se curăță cartofii, se spală bine și se taie bucăți mai mari. Se pun la fiert în apă cu puțină sare, atunci când apa clocotește. Sunt gata când intră ușor furculța în ei. Se stoarce apa și se sfarmă ca și pentru piure, cu o ustensilă din aceea de pasat cartofi, cu mixerul sau cu blenderul.
Ciupercile Champignon se curăță de pielița de deasupra, se spală bine și se fierb de asemenea în apă cu puțină sare, cam 7 minute. Se scurg de apă și se lasă la răcit, după care se toacă căt mai mărunt (eu am folosit un chopper pentru legume).
Se curăță ceapa, se spală bine și se taie mărunt. Se pune ceapa la prăjit în ulei încins până ce se înmoaie. Peste ceapă se pun și ciupercile și se călesc foarte puțin.
Cartofii pasați se amestecă cu ceapa și ciupercile. Se pune usturoiul pisat, pătrunjelul tocat mărunt, sare, boia de ardei dule și piper, după gust. Dacă vă place, puteți pune și mărar tocat mărunt. Omogenizăm foarte bine amestecul și adaugăm făină până ce devine vârtos (solid, dens). Formăm chifteluțe cât de micuțe dorim și le trecem prin făină.
Apoi prăjim chifelele în uleiul bine încins, pe ambele părți, până ce sunt bine rumenite, cam 5-7 minute. Se scot într-un vas, pe niște prosoape de hârtie, pentru a se absorbi excesul de ulei.
Se servesc calde, cu ce vă place!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de post, din cartofi si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|