Ingrediente
- 700 g carne tocată de pui (pulpă şi piept);
- 1 ceapă;
- 1/2 morcov ras;
- o felie ţelină rasă (50 g);
- 1 ou;
- 2 felii de pâine (înmuiate în apă minerală);
- 1 vârf lgţ nucşoară;
- 1 legătură de mărar;
- 1/2 lgţ cimbru;
- 7-8 căţei de usturoi;
- apă minerală;
- sare;
- piper.
Mod de preparare
Ceapa se curăţă, se spală , se toacă mărunt.
Se spală, se dau la răzătoare morcovul şi ţelina.
Se toacă mărarul mărunt la fel şi usturoiul.
Pâinea se înmoaie-n apă minerală, se storce puţin.
Se amestecă legumele împreună cu carnea tocată, pâinea, oul, condimentele şi se "frământă" bine compoziţia.
Se modelează chifteluţele (eu nu le mai trec prin făină) şi se prăjesc în ulei încins, la foc potrivit.
Se scot pe un şervet absorbant.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|