Chiftele din cartofi cu sos de leurda si marar

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
12 Oct 2014 | 4618 vizualizari
Chiftele din cartofi cu sos de leurda si marar

Ingrediente

Chiftele din cartofi cu branza:

  • cca 600 gr. cartofi fierti in coaja
  • 2 linguri crema de branza
  • cca 150 gr. branza sarata (data pe razatoare)
  • 1 ou mare de casa
  • cca 70 gr. fulgi de ovaz
  • 2 cepe potrivite
  • 1 fir frunza de telina
  • patrunjel proaspat
  • sare si piper dupa gust

Sos de leurda:

  • 1 legatura de leurda (congelata am avut eu)
  • 1 legatura de marar verde
  • 2-3 linguri ulei
  • fulgi chili dupa gust
  • 1 lingura faina alba
  • 200 gr. smantana
  • 150 ml lapte rece
  • sare, piper si usturoi granulat dupa gust

Mod de preparare

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugam oul,crema de branza, fulgii de ovaz,branza, verdeata, ceapa maruntita, sare si piper dupa gust si amestecam sa obtinem o compozitie omogena.

Formam din aceasta compozitie chiftelutele de marimea dorita, le asezam pe hartie de copt in tava, apoi le dam la copt pana se rumenesc si obtin o crusta crocanta. Eu le-am copt folosind functia de coacere cu ventilatie.

Pentru sos, trecem leurda si mararul prin robot, adaugam smantana si obtinem un amestec cremos.

Intr-o craticioara incingem 2-3 linguri de ulei, adaugam una de faina, o rumenim foarte usor, adaugam amestecul de smantana cu verdeturi, amestecam in permanenta, punem sare,piper si fulgi de chili dupa gust si completam cu lapte rece, atat cat este nevoie pentru a obtine consistenta dorita a sosului.

Servim chiftelutele de cartofi cu sos de verdeturi cu smantana.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din cartofi cu sos de leurda si marar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarte aperitiv cu pasta de ton

Postat de Ina

Tarte aperitiv cu pasta de ton

Cele 6 cosulete pentru tarte le pregatim cum am explicat aici. Pasta de ton : Punem ingredientele (mai putin castravetele) intr-un blender si pasam pana obtinem o pasta omogena cu care...

Citeste continuarea

Cartofi cu crema de branza si tartufo

Postat de gurita_ta2005

Cartofi cu crema de branza si tartufo

Cartofii se curata de coaja, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare pentru circa 10-15 minute (atentie nu trebuie sa ii fierbem pana se sfarama). Ceapa se taie solzisori si se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2014, 09:25
la 12.10.2014, 09:35
bun
la 12.10.2014, 09:36
la 12.10.2014, 09:43
la 12.10.2014, 10:06

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking