Ingrediente
- Pt. Aluat:
- 1 kg faina,
- 50 gr drojdie proaspata,
- 600 ml lapte caldut,
- jumatate de lingurita de sare,
- 6 linguri de ulei,
- 2 lingurite de zahar.
- Pt. Umplutura:
- 500 gr carne tocata de porc,
- piper,
- sare,
- 1 ou,
- 3 linguri de pesmet,
- 2 lingurite bulion,
- 1 legatura de marar,
- 2 lingurite boia dulce,
- 2 linguri ulei,
- 1 ceapa marisoara,
- 3 catei de usturoi sau usturoi granule,
- 1 cescuta mica de supa.
- Pt. Uns:
- 1 ou,
- 2-3 linguri de lapte si un pumn de seminte de susan
- margarina pt. uns tava.
Mod de preparare
Punem faina cernuta intr-un vas mai mare si facem o gropita mica in mijloc in care punem drojdia sfarmata cu zaharul sarea si uleiul. Adaugam 2-3 linguri de lapte caldut si lasam la crescut 10-15 min. Apoi adaugam restul de lapte si incepem sa framantam aluatul si il lasam la crescut timp de 1 ora, intre timp pregatim umplutura:
Punem la incis cele 2 linguri de ulei si calim ceapa cu usturoiul tocate marunt apoi punem carnea si o lasam pina se sfarama. Condimentam cu sare, piper, boia si marar, adaugam supa si mai lasam 15 min. Dupa ce a fiert bine oprim focul si adaugam oul si pesmetul.
Cand aluatul a crescut il punem pe masa de lucru si facem o foaie pe care cu un cutit taiem patratele in care se pune cate o lingura de umplutura in centrul fiecarui patratel apoi aducem spre centru colturile si le lipim bine apoi intoarcem cu partea lipita in jos si apasam usor. Le punem intr-o tava unsa cu unt si le ungem cu ou si lapte si presaram seminte de susan bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam 30-35 min pana se rumenesc frumos.
Dupa ce sunt gata se acopera cu un prosop curat timp de 1 ora chiar mai mult, apoi puteti servi.
Pofta Buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|