Chiftele in aluat de bere

Postat de rocsi_1612 in Curcan
13 Noi 2012 | 2989 vizualizari
Chiftele in aluat de bere

Cred ca chiftelutele sunt cam pe placul tuturor.Desi ne plac asa mult, prajite in ulei stim ca sunt nocive pentru organismul nostru.Acum insa putem gasi alternative sa le gatim in alte moduri sa fie cat mai sanatoase si sa nu trebuiasca sa renuntam la ele.Va aduc asadar o reteta ce este foarte buna, sanatoasa, ce poate fi servita acasa in orice moment al zilei sau pot fi luate si la pachet.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 2 linguri ulei
  • 15 gr drojdie
  • 125 ml bere
  • un varf lingurita de sare
  • Pentru chiftele:
  • 300 gr carne tocata de curcan cu vita
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cartof mic
  • 2 feliute de paine
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • 1/2 lingurita marar uscat

Mod de preparare

Prima data pregatim chiftelutele: Ceapa o curatam si o tocam cat mai marunt. Usturoiul il curatam si il pisam. Cartoful il curatam de coaja, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Painea o inmuiem in apa apoi o stoarcem bine. Patrunjelul il spalam si il tocam marunt. Intr-un bol punem carnea tocata, toate ingredientele pregatite mai sus, oul, sare si piper dupa gust si mararul uscat. Incorporam bine toata compozitia, apoi formam 8 chiftelute potrivite ca marime.

Aluatul: Punem faina int-un bol. Drojdia o frecam cu o lingurita zahar si o adaugam in faina. Punem si uleiul, sarea si berea. Framantam bine aluatul pana devine nelipicios si usor de modelat. Il impartim in 8 bile egale. Intindem fiecare bila cu sucitorul si punem in mijloc cate o chifteluta.
Impaturim intai lateralele, apoi venim cu aluatul din fata si de jos pana acoperim intreaga chiftea ( vezi poza).

Ungem un vas de ceramica cu unt si punem chiftele imbracate acolo. Le lasam 15-20 la loc cald, apoi le introducem in cuptorul incins. Temperatura trebuie sa fie potrivita. Le lasam la copt pana prind o crusta usor rumena, cam 35-40 de minute maxim. Le scoatem din cuptor si le lasam doar putin la racorit apoi putem servi.

Sunt minunate simple, langa un pahar de lapte sau cu o salata. Sa aveti pofta...

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (60)
Retete similare

Chiftele in aluat cu bere

Postat de Bucataras

Chiftele in aluat cu bere

Incepe cu aluatul: framanta drojdia proaspata cu zaharul si dizolv-o in apa calduta. Pune si o lingura de faina si amesteca bine. Trebuie lasata cam 10 min la cald, pana se umfla frumos....

Citeste continuarea

Chiftelute in aluat de bere

Postat de Sim0naWorld

Chiftelute in aluat de bere

Mai intai am pregatit chiftelutele, amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede am modelat  18 bile. Pentru aluat am cernut faina intr-un castron, am adaugat drojdia si le-am...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 13.11.2012, 21:19
Neaparat trebuie sa le fac si eu!
la 13.11.2012, 21:22
Trebuie facute! Este virus de acum!
la 13.11.2012, 21:32
la 13.11.2012, 21:32
Asa e,Motane...si eu le am la favorite Bravo Rocsi
la 13.11.2012, 21:35
dupa cum arata din afara nici nu zici ce e inauntru,surpriza,foarte bun

Vezi toate comentariile (60)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking